NIP

Home Secties Sectie GGZ

Sectie GGZ

De sectie GGZ, de grootste sectie binnen het NIP, zet zich in voor het brede werkveld van de geestelijke gezondheidszorg. De sectie verwelkomt alle psychologen die werkzaam zijn in de ggz. Leden worden geïnformeerd over de ontwikkelingen in het veld en kunnen kennis en ervaring uitwisselen.

Waar houden we ons mee bezig?

Er gebeurt momenteel veel binnen de GGZ. Vanuit de sectie houden we ons bezig met een tal van thema’s die invloed hebben op de beroepsuitoefening van de psychologen werkzaam binnen de GGZ. Een greep uit deze thema’s:

 

Doe je mee?
We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die willen meedenken over bepaalde onderwerpen. Als actief lid kun je invloed uitoefenen op de ontwikkeling van je vakgebied vanuit jouw praktijkervaring. Zo kun je je stempel drukken op ons mooie vak. Vragen of aanmelden? Stuur een mailtje naar info@psynip.nl.

Etalage Dilemma’s in de GGZ

Het werkveld is volop in beweging. De sectie GGZ wil het gesprek aangaan met leden over de ontwikkelingen in de ggz. Helpen die vernieuwingen je om je werk goed te kunnen doen? Of is de professionele autonomie in het gedrang?

De films schetsen een dilemma vanuit vier invalshoeken: dat van een psycholoog (behandelaar), een wetenschapper, een opleider en een cliënt.

 

Etalage E-Health

Wat betekenen technologische hulpmiddelen voor de therapeutische relatie? Is het mogelijk om via een scherm goede zorg te leveren en te krijgen?