NIP

Home Voordeel voor leden

Voordeel voor leden

Ben je lid van het NIP, dan kun je naast de algemene voordelen van het lidmaatschap rekenen op extra voordelen. Je kunt gratis gebruikmaken van de juridische ondersteuning, krijgt korting op vakliteratuur, kunt voordelig verzekeringen afsluiten en gebruik maken van de NIP-basisvisitatie en visitatiecertificaat.

Bij- en nascholing

Als Psycholoog houd je je vakkennis graag op peil. Daarom biedt het NIP, samen met een aantal partners, jou de volgende interessante kortingen en aanbiedingen:

 • 20% korting op PsyXpert, het nascholingsplatform waarmee je op postdoc-niveau je kennis bijhoudt op het brede terrein van psychotherapie. Vermeld bij aanmelding ‘Lid NIP’ plus je lidnummer.
 • Uitgeverij BSL biedt 25% korting op Psychologie Totaal, een online platform met toegang tot boeken, tijdschriften en online nascholing. De aanmeldlink voor NIP-leden vind je hier.
 • NIP-leden die zich inschrijven of her-registreren in een door de FGzPt beheerd register, krijgen vanaf 1 februari 2023 korting (voor specialisten en gz-psychologen in opleiding tot specialist.)

Juridische dienstverlening

Het kan onverwacht gebeuren: je raakt in conflict met je werkgever. Of je hebt vragen over de huurvoorwaarden van je bedrijfspand. Dan is het prettig om te weten dat je gratis gebruik kunt maken van de juridische ondersteuning voor leden.

Klachtenregeling

Psychologen die als vrijgevestigde zorgaanbieder (in de wet ook wel solistisch werkende zorgverlener genoemd) op basis van de Jeugdwet, de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg werkzaam zijn, moeten een klachtenregeling voor cliënten hebben. Als NIP-lid kun je gebruik maken van de voordelige NIP-klachtenregeling.

Verzekeringen

Het NIP werkt samen met Aon en VvAA als partners in verzekeringen. Als lid van het NIP krijg je korting op de beroepsverzekeringen, zoals arbeidsongeschiktheidsverzekering of de beroeps- en aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeringen. En ook op particuliere verzekeringen zoals een zorgverzekering.

Vakliteratuur en video’s

Vakliteratuur lezen (of kijken) met korting? Wij bieden samen met onze partners, verschillende interessante kortingen:

 • Als lid van het NIP krijg je 20% korting op Psychologie & Psychiatrie e-books van Boom. Ook zijn er elke maand kortingsacties. Bekijk de boekenclub (besloten).
 • Ontvang 25% korting op het tijdschrift GZ-psychologie, het tijdschrift dat de positie van de gz-psychologen versterkt en een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. Leden krijgen korting met een kortingscode.
 • Ontvang 25% korting op het tijdschrift Kind en Adolescent Praktijk (tijdschrift). De aanmeldlink voor NIP-leden vind je hier.
 • Als NIP lid kun je gebruik maken van een korting van 20% voor de duur van 3 maanden voor Psyflix! Hier vind je een breed aanbod van video’s over alle onderwerpen binnen psychotherapie en diagnostiek. Lees meer en bekijk de kortingscodes.

Handige tools

 • Je ontvangt 15% korting op aansluiting bij de zorgmakelaar, voor ondersteuning bij contractering en vergoeding. Neem rechtstreeks contact op met Eldermans|Geerts en vermeld dat je NIP-lid bent.
 • Ontvang korting op de entree- en implementatiekosten van Zorgmail voor veilige elektronische gegevensuitwisseling. Als NIP-lid betaal je €99 in plaats van €127.50. Leden vinden op deze pagina een kortingscode die gebruikt kan worden bij aanmelding.
 • Vermeld je NIP-nummer bij het afsluiten van een jaarabonnement op toetsingstool ANDI en ontvang 20% kennismakingskorting. Deze korting geldt alleen het eerste jaar en niet met terugwerkende kracht.
 • Ontvang korting bij ZorgDomein: gedurende de gehele contractperiode ontvang je als NIP-lid een permanente ledenkorting van 7,5% op de nu geldende tarieven. Tot 1 oktober 2023 is er ook nog een speciale ledenactie!

Visitatietool

Met visitatie kun je de kwaliteit van je beroepsuitoefening hoog houden. De NIP-basisvisitatie en het visitatiecertificaat is exclusief voorbehouden aan leden.