NIP

Home Lidmaatschap

Samen krijgen we meer voor elkaar

Als psycholoog ben je trots op je vak. De psychologie heeft antwoorden op vragen waar wij als samenleving dagelijks mee te maken krijgen. Als beroepsvereniging zorgen wij ervoor dat al deze zaken hoog op de agenda staan. Sluit je daarom vandaag nog aan bij de grootste vereniging van psychologen in Nederland. Samen maken we ons sterk voor kwalitatief hoogwaardige psychologie. We zorgen ervoor dat jouw belangen worden behartigd in Den Haag. Zo zorgen we voor een veerkrachtige samenleving.

Waarom lid worden

Wij behartigen jouw belangen als psycholoog
Het NIP werkt zichtbaar en onzichtbaar aan het behartigen van jouw belangen. Wij zitten aan talloze (Haagse) tafels om de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen te bewaken.

Wij helpen je je vakkennis up-to-date te houden
Meld je aan voor een van onze webinars. Die zijn vaak exclusief voor leden, of je krijgt als lid een forse korting. Als lid kun je ook alle online bijeenkomsten terugkijken.

Je hebt altijd toegang tot de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen
Verdiep je in de wetenschap achter, en de praktijk van de psychologie met ons tijdschrift De Psycholoog. Elf keer per jaar vind je die op je deurmat, online kun je artikelen teruglezen en op thema zoeken.

Je hebt exclusief toegang tot hulp en ondersteuning bij je beroepsuitoefening en ethische dilemma’s
Als lid kun je een beroep doen op het Informatiecentrum en het spreekuur beroepsethiek. Daar kun je met al je vragen terecht.

 

Bouw mee aan een relevant netwerk van psychologen
Je kunt laagdrempelig contact leggen met collega’s uit jouw vakgebied. Lever actief een bijdrage aan het netwerk, bijvoorbeeld binnen jouw sectie(bestuur) of door deelname aan een klankbordgroep.

Je krijgt korting op vakliteratuur en verzekeringen
Zowel op zakelijke als particuliere verzekeringen kun je korting krijgen. Ook profiteer je als lid van flinke kortingen op boeken over psychologie en psychiatrie.

Visitatie is exclusief voor leden
Wil je de basisvisitatie doen of een visitatiecertificaat behalen? De NIP-basisvisitatie en het visitatiecertificaat is exclusief voorbehouden aan leden.

Laat jouw kwaliteit als psycholoog zien met het dienstmerk PSYCHOLOOG NIP en de Beroepscode
Als NIP-lid kun je je onderscheiden met dit dienstmerk. Dat laat zien dat je staat voor vakinhoudelijke kwaliteit en een ethisch verantwoorde beroepsuitoefening. Je staat voor je vak, je blijft jezelf scherp houden en dat je houdt je aan de Beroepscode van het NIP.

Klachtenregeling
Solistisch werkende psychologen moeten verplicht een klachtenregeling hebben. Als NIP-lid kun je gebruik maken van de NIP-klachtenregeling.

Nationale beeldbank

Voordeel voor leden

Ben je lid van het NIP, dan kun je naast de algemene voordelen van het lidmaatschap rekenen op extra voordelen.

Word lid van het NIP!

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Laat je ondersteunen door het NIP in je beroepsuitoefening: bij vragen rondom wetgeving, de beroepscode en andere onderdelen van de professionele standaard kunnen leden terecht bij ons informatiecentrum en ethisch spreekuur
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van psychologen
  • Je ontvangt iedere maand tijdschrift De Psycholoog

Belangstellende

Voldoe je niet aan de voorwaarden voor het lidmaatschap maar heb je wel belangstelling voor de activiteiten van de secties? Dan kun je je aanmelden als Belangstellende bij een sectie.

Studentlidmaatschap

Wil jij de wereld van de psychologie nog beter leren kennen? Ben jij klaar voor de stap vooruit in je carrière? Sluit je aan bij SPS-NIP, voor alle studenten psychologie.

 

Tarieven

Benieuwd welk tarief voor jou geldt? Bekijk hier de tarieven.

 

NIP in 2022: een terugblik

We kijken terug op een mooi jaar, waarin we als vereniging veel hebben bereikt. Zo zijn het NIP en de NVGzP gefuseerd tot één krachtige beroepsvereniging voor alle psychologen. We zijn trots op onze leden; samen maken we de vereniging. Uiteraard kijken we ook graag vooruit. Ook voor 2023 hebben we weer mooie ambities.

Benieuwd naar wat we hebben bereikt het afgelopen jaar? Bekijk het 2022 NIP-factsheet.

Zelf bijdragen aan onze ambities? Word actief lid.

Krijg exclusief toegang tot hulp en ondersteuning bij je beroepsuitoefening en ethische dilemma’s