NIP

Over ons

Het NIP is met 17.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. Wij ondersteunen psychologen, bewaken de professionele norm van ons vak en bevorderen een hoge wetenschappelijke standaard. We behartigen de belangen van psychologen, we bevorderen de inzet van de psychologie, versterken de positie van psychologen van alle beroepsniveaus en in alle werkvelden en we ondersteunen de leden in hun beroepsuitoefening.

Dit doen we in de volle breedte van de psychologie, zoals onder andere de ggz, forensische zorg, verslavingszorg, ontwikkelingspsychologie, sociaal-economische en arbeids- en organisatiepsychologie. Daarnaast verbinden wij onze psychologen en hun verschillende vakgebieden, zodat zij hun vakkennis kunnen vergroten en hun netwerk kunnen uitbreiden.

Nationale beeldbank

Visie en missie

Onze visie
In een continu veranderende wereld worden mensen en organisaties steeds weer met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. Psychologen die weten wat ze doen, maken het mogelijk dat iedereen het beste uit zichzelf haalt.

Onze missie
Wij ondersteunen psychologen, bewaken de professionele norm van ons vak en bevorderen een hoge wetenschappelijke standaard. Zo weet iedereen die een beroep doet op een psycholoog dat zij de beste kwaliteit krijgen en maken we onze samenleving continu veerkrachtiger.

Word jij ook lid van het NIP?

  • Ontvang iedere maand het Tijdschrift De Psycholoog
  • Onderscheid jezelf als professional met onze dienstmerken
  • Deel en ontvang persoonlijk advies met andere aangesloten psychologen