NIP

Home Over ons

Over ons

Het NIP is met ruim 17.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. Wij ondersteunen psychologen, bewaken de professionele norm van ons vak en bevorderen een hoge wetenschappelijke standaard. We behartigen de belangen van psychologen, we bevorderen de inzet van de psychologie, versterken de positie van psychologen van alle beroepsniveaus en in alle werkvelden en we ondersteunen de leden in hun beroepsuitoefening.

Dit doen we in de volle breedte van de psychologie, zoals onder andere de ggz, somatische en forensische zorg, kinder- en jeugd psychologie, verslavingszorg, ontwikkelingspsychologie, sociaaleconomische psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie. Daarnaast verbinden wij onze psychologen en hun verschillende vakgebieden, zodat zij hun vakkennis kunnen vergroten en hun netwerk kunnen uitbreiden.

Nationale beeldbank

Visie en missie

Samen zijn we sterker!
Op 1 oktober 2022 zijn het NIP en de NVGzP gefuseerd tot een nieuwe krachtige vereniging.  In 2023 zullen we de missie en visie van de nieuwe vereniging opstellen. Tot die tijd vind je hier de missie en visie van het NIP.

Visie NIP
In een continu veranderende wereld worden mensen en organisaties steeds weer met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. Psychologen die weten wat ze doen, maken het mogelijk dat iedereen het beste uit zichzelf haalt.

Missie NIP
Wij ondersteunen psychologen, bewaken de professionele norm van ons vak en bevorderen een hoge wetenschappelijke standaard. Zo weet iedereen die een beroep doet op een psycholoog dat zij de beste kwaliteit krijgen en maken we onze samenleving continu veerkrachtiger.

Word jij ook lid van het NIP?

  • Ontvang iedere maand het Tijdschrift De Psycholoog
  • Onderscheid jezelf als professional met onze dienstmerken
  • Deel en ontvang persoonlijk advies met andere aangesloten psychologen