NIP

Home Workshop ‘Het systeem betrekken in de behandeling’

Workshop ‘Het systeem betrekken in de behandeling’

In een psychologische behandeling kun je eigenlijk niet om het systeem van de cliënt heen. Het veranderproces kan stevig beïnvloed worden door de naasten van de cliënt. Er is binnen behandelingen in de ggz steeds meer aandacht voor het includeren van de partner(s), familie of vrienden. In je opleiding tot masterpsycholoog is hier echter maar beperkt aandacht voor.

Direct aanmelden

Het kan in de praktijk dan ook een flinke klus zijn om het systeem van de cliënt effectief in te zetten om zo je behandelresultaat te verbeteren. De workshop onder leiding van Pieter Dingemanse is er op gericht je daar verder in te helpen. Welke vragen stel je aan de partner? Hoe zorg je ervoor dat je neutraal in het gesprek blijft zonder partij te kiezen? Welke afspraken maak je wel/niet met elkaar? Wat is een geschikt moment om het systeem te betrekken?

Al deze vragen en nog veel meer zullen aan bod komen tijdens deze avond. Een workshop voor de startende psycholoog in de hulpverlening. Het zal een interactieve avond worden met theorie, oefeningen en ruimte voor vragen!

Over de spreker

Pieter Dingemanse werkt als klinisch psycholoog & relatietherapeut bij Altrecht GGZ. Hij is docent hechting & EFT bij de RINO Groep en is medeoprichter en bestuurslid van Stichting EFT Nederland. Pieter is al meer dan 12 jaar geïnspireerd door het EFT-model, het zit langzamerhand ‘tot in zijn vezels’. Deze methodiek zet hij vaak in om in relatietherapie zijn cliënten veder te brengen en elkaar beter te leren begrijpen.

Praktische informatie

De workshop vindt plaats op maandagavond 26 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur in Utrecht.

Kosten

€ 25 voor NIP-leden
€ 95 voor niet NIP-leden

Locatie

NIP – kantoor – Arthur van Schendelstraat 650 – Utrecht

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.