NIP

Home Thema’s GZ-opleidingsplaatsen

GZ-opleidingsplaatsen

Is een gz-opleidingsplek iets voor jou? Wat moet je doen om met de opleiding te kunnen starten en hoe zit het met de kosten? Mag je werkgever je vragen een deel van de opleiding te betalen? Wat mag je verwachten op het gebied van supervisie en intervisie? Kan je van plek wisselen als je plaats niet blijkt te voldoen aan de voorwaarden? In dit themadossier vind je antwoord op al deze vragen.

Hoe zit het met mijn salaris tijdens de opleiding?

We hebben er vanuit het NIP voor gezorgd dat je salaris niet verlaagd of bevroren mag worden wanneer je binnen de cao GGZ start met de gz-opleiding. Benieuwd hoe dit zit binnen jouw cao? Of wat de regelgeving is omtrent het volgen van de opleiding binnen eigen tijd of werktijd? Lees dan snel verder.

Wie betaalt mijn opleiding?

We zijn als NIP voorstander van het kostendekkend gesubsidieerd opleiden en dus tegen het vragen van een eigen bijdrage. Benieuwd wat je hierin mag verwachten van je werkgever? En wat het verschil is tussen gesubsidieerde en ongesubsidieerde opleidingsplaatsen? Bekijk dan deze informatie.

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog