NIP

Home Thema’s GZ-opleidingsplaatsen Salaris & opleiding in eigen- of werktijd?

Salaris & opleiding in eigen- of werktijd?

Hoe zit het met je salaris tijdens de opleiding? Deze afspraken zijn vastgelegd in de cao’s. Als NIP geven we input voor de cao-onderhandelingen en is onder meer door onze input binnen de cao GGZ vastgesteld dat je tijdens je gz-opleiding niet terug gezet mag worden in salaris t.o.v. je salaris van voor start van de opleiding.

Opleiding volgen in je eigen tijd of onder werktijd? Hier bestaat nog geen eenduidige regelgeving over. De insteek van het NIP is dat de opleidingstijd wordt doorberekend in de beschikbaarheidsbijdrage, en de regelgeving van de Nza en de FGzPt eenduidig zijn en op elkaar aansluiten.

Salarisrechten tijdens opleiding – cao-afspraken

In de verschillende cao’s zijn afspraken gemaakt over het salaris van werknemers die een opleiding volgen tot gz-psycholoog, klinisch psycholoog, psychotherapeut en klinisch neuropsycholoog.

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog