NIP

Downloads Artificial Intelligence – toolbox voor psychologen

Artificiële intelligentie (AI) is bezig met een stormachtige groei. Je ziet toepassingen op websites, in telefoons en in koelkasten. Je komt AI ook tegen in de toepassingen voor psychologie. Als A&O psycholoog krijg je met artificiële intelligentie te maken. Naar aanleiding hiervan is de toolbox  Artificial Intelligence ontwikkeld. Op deze pagina vind je de downloads die bij de toolbox horen (alleen voor leden).

Deze toolbox bevat een paper ‘AI en Personeelsselectie: het Psychologische Perspectief’ met 6 eisen waaraan AI moet voldoen, 4 perspectieven op een AI-toepassing en een 9 stappenplan om een AI-toepassing te beoordelen.

Paper ‘AI en Personeelsselectie: het Psychologische Perspectief’

In het paper ‘AI en Personeelsselectie: het Psychologische Perspectief’ staan 6 eisen waaraan AI moet voldoen. In dit paper geven we uitleg over deze eisen van psychologische tests en waarom deze eisen ook van toepassing zijn bij verantwoord gebruik van AI.

4 perspectieven op een AI-toepassing

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog