NIP

Home Secties Sectie ZMVB Sectiebestuur ZMVB

Sectiebestuur ZMVB

Het sectiebestuur bestaat uit de volgende personen.
Er staat nog een vacature voor een bestuurslid open.

Nicole Bonsen

Voorzitter

Kenny Wolfs

Penningmeester

Guyenne van Kleef

Secretaris

Merel Brands

Student in Sectie (SIS)

Ons doel, onze motivatie en onze taak

Als sectiebestuur willen we voor de psychologen, die in de gehandicaptenzorg werken, een platform bieden om kennis te bundelen en te delen. We organiseren webinars over onderwerpen als wilsbekwaamheid. Ook vertegenwoordigen we als sectiebestuur, zowel binnen als buiten het NIP, de psychologen in de gehandicaptenzorg m.b.t. verschillende onderwerpen zoals WZD, GZ-opleidingsplaatsen en beroepenstructuur. Als je wilt weten wat wij als sectiebestuur ZMVB voor jou kunnen betekenen en/of als je (actief) betrokken wilt zijn bij de sectie, horen we dat graag.

Nicole Bonsen (voorzitter)

Ik ben Nicole Bonsen. Ik heb aan de VU in Amsterdam Psychologie gestudeerd en in Nijmegen de GZ-opleiding gedaan. Op een uitstapje naar de forensische diagnostiek na heb ik altijd in de gehandicaptenzorg gewerkt, specifiek met jeugd met een licht verstandelijke beperking. In mijn werk bij ’s Heeren Loo in Dordrecht geef ik therapie, doe ik diagnostiek en ben ik supervisor en werkbegeleider.

Omdat er nog veel onbekend is over de mogelijkheden voor psychologen om diagnostiek en behandeling te bieden aan mensen met een (L)VB, vind ik het belangrijk om daar het gesprek over aan te gaan. Dat is een belangrijke reden geweest om lid te worden van het sectiebestuur ZMVB van het NIP, waar ik sinds eind 2020 voorzitter van ben.

Ik vind het fijn om psychologen, die in de gehandicaptenzorg werken, te ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en om kennis te delen.

Kenny Wolfs (penningmeester)

Mijn naam is Kenny Wolfs en ik ben waarschijnlijk een van de enige bestuursleden binnen een sectie van het NIP die zowel geboren als woonachtig in België is. Ik heb echter wel mijn Research Master Psychopathologie gehaald aan de Universiteit Maastricht.

Na mijn studie ben ik nog verder gaan promoveren aan de Open Universiteit op het thema “seksueel risicogedrag en werkgeheugen.” Ik werk nu echter al enkele jaren terug in “de praktijk” en dit doe ik met veel plezier in de VG-sector als psycholoog voor mensen met een licht verstandelijke beperking, zowel op verscheidene woonlocaties van Pergamijn als in enkele ambulante poli’s doorheen Zuid-Limburg.

Ik ben eerder per toeval in de VG-sector beland, maar heb hier gelijk mijn hart verloren. Ik vind het dus ook erg belangrijk om het mooie werk dat wij psychologen doen in de gehandicaptenzorg te representeren, maar stiekem vind ik het nog belangrijker om mensen buiten de sector te overtuigen om zeker te komen werken met mensen met een verstandelijke beperking.

Daarom ben ik in september 2021 bestuurslid geworden binnen de sectie Zorg voor Mensen met een Verstandelijke Beperking. Ondertussen houd ik mij bezig met het penningmeesterschap en het verzorgen van onze LinkedIn-pagina.

Guyenne van Kleef (secretaris)

Mijn naam is Guyenne van Kleef en na het afronden van mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden, heb ik Developmental Psychology aan de Universiteit van Maastricht gestudeerd.

Sinds 2022 ben ik betrokken bij de sectie en daarnaast als Gedragsdeskundige bij Stichting Daelzicht werkzaam. Daar ben ik voornamelijk betrokken bij de ouder-wordende cliënten, waar tevens ook mijn passie en interesse ligt. Als regieverantwoordelijke houd ik mij binnen mijn werk o.a. bezig met diagnostisch onderzoek, opstellen van begeleidings- of behandelplannen en geef psycho-educatie.

Tijdens mijn bestuursperiode zal ik mij bezig houden met de organisatorische kant als secretaris zijnde. Daarnaast wil ik mij met name focussen op het binden en boeien van zowel (actieve) leden als de verscheidene social media platformen. Graag enthousiasmeer ik anderen over de doelgroep, diversiteit, complexiteit en juist de mogelijkheden als psycholoog. Voor vragen, stuur een berichtje naar ZMVB@psynip.nl of slide in de DM via ons Instagram account.

Merel Brands (Student in Sectie)

Hallo, ik ben Merel Brands en ben als SiS’er (student in sectie) aangesloten bij deze sectie. Ik studeer aan het KU Leuven (master klinische psychologie voor volwassenen en ouderen) en werk als begeleider in de gehandicaptenzorg. Daar werk ik met mensen met een matig verstandelijke beperking en (ernstige) gedragsproblemen. Binnen mijn werk loop ik vaak tegen problemen aan rondom diagnostiek en behandeling. Ik hoop binnen deze sectie mijn bijdrage hierin kan leveren. Ook ben ik op dit moment bezig met onderzoek naar de huidige wetenschappelijke stand van zaken rondom onderzoek naar suïcide gedrag bij LVB’ers. Daarnaast probeer ik ook meer aandacht te krijgen voor het interessante werkveld voor (GZ) psychologen binnen de gehandicaptenzorg bij studenten en universiteiten.

Mocht je vragen hebben of er meer willen weten mail me dan: siszmvb@spsnip.nl.

Vacature bestuurslid

De gehandicaptensector beter op de kaart zetten? Wil jij dit ook? Sluit je dan nu bij ons aan. Ben jij als psycholoog werkzaam in de gehandicaptensector en wil jij:

  • richtlijnen ontwikkelen (bijvoorbeeld op het gebied van syndroom van down/ probleemgedrag/ eet- slik- en drinkproblemen);
  • het belang van de psycholoog behartigen in diverse overleggen bij o.a. VGN, NVAVG, IGZ, gemeentes en andere beroepsverenigingen;
  • advies uitbrengen over richtlijnen, kwaliteitsstandaarden, visitatie etc.;
  • bijeenkomsten, lezingen en congressen coördineren (met ondersteuning voor het organisatorische deel hiervan);
  • initiatieven ontwikkelen om de zichtbaarheid van de psycholoog te verbeteren?

Wanneer je aan één of meerdere van deze taken wilt meewerken nodigen wij je van harte uit om te reageren. Samen zorgen we ervoor dat de psycholoog in de gehandicaptensector goed vertegenwoordigd wordt en creëren we impact! Zie de vacature bestuurslid (pdf). Voor meer informatie of je reactie (met korte motivatie en cv) mail naar Denise Jansen: denise.jansen@psynip.nl.