NIP

Home Nieuwskamer Sectie PAZ lanceert animatie over medische psychologie

Geschreven op:

Sectie PAZ lanceert animatie over medische psychologie

‘Stel, je bent onder behandeling in het ziekenhuis en je ervaart psychische last van jouw ziekte. Weet jij dan waar je terecht kunt?’ Zo begint de nieuwe animatievideo van de sectie PAZ. Bij zorgverleners is er niet altijd aandacht voor de psychische klachten die een lichamelijke ziekte kan veroorzaken of verergeren. En patiënten weten ook niet altijd de weg naar de afdeling Medische Psychologie in het ziekenhuis te vinden. Dat moet anders, daarom is er een campagne gestart.

In 2025 weten alle (toekomstige) patiënten wat medische psychologie is én wat een psycholoog, die hierin is opgeleid, voor patiënten kan betekenen! Dat is de lang gekoesterde wens van de sectie PAZ. De komende maand besteedt de sectie daarom veel aandacht aan communicatie rondom medische psychologie, met als aftrap deze video. Daarin wordt aandacht gegeven aan: wat is medische psychologie? En wat kan een psycholoog, die in het ziekenhuis werkt, voor patiënten betekenen?

 

Help jij mee om medische psychologie op de kaart te zetten? Deel deze video (https://youtu.be/Wm408xKg8wU) dan op je LinkedIn, met je collega’s of via je vakgroepen.

Wat medisch psychologische zorg kan opleveren voor zowel voor patiënten als voor de gezondheidszorg, is ook kort en krachtig samengevat in de factsheet die de beide partijen al eerder maakten. Deze mag uiteraard ook gedeeld.