NIP

Home Nieuwskamer NIP: zet zorg niet op slot

Geschreven op:

NIP: zet zorg niet op slot

Op 6 september vergadert de Tweede Kamer-commissie van VWS over het mogelijk controversieel verklaren van onderwerpen nu het kabinet demissionair is. Controversieel verklaren betekent dat alleen lopende zaken worden behandeld. Het NIP levert graag een actieve bijdrage aan het overleg en de keuze welke onderwerpen wel en niet controversieel verklaart worden.

We roepen alle betrokken partijen op de zorg niet op slot te zetten en programma’s zoals:

  • het Integraal Zorgakkoord;
  • het Gezond en Actief Leven Akkoord en
  • de aanpak Mentale Gezondheid van ons allemaal

niet controversieel te verklaren. Specifiek vragen we daarbij extra aandacht voor het opleiden van voldoende kwalitatief personeel in de psychologische zorg en de Beroepenstructuur psychologische BIG beroepen. Daarnaast pleiten wij nogmaals voor het behoud van de vrije artsenkeuze. Meer lezen? Lees de brief die wij stuurden naar de Tweede Kamer-commissie van VWS.

Klimaat

Naast allerlei zorgonderwerpen zetten wij ons ook in om de klimaatverandering aan te pakken. In de steun om het klimaatbeleid niet controversieel te verklaren staan we niet alleen. Een coalitie met clubs als Greenpeace, VNO-NCW en lokale gemeenten doen deze oproep in een brief de Tweede Kamer. En ook partijen als MVO Nederland, de SER en vele (andere) maatschappelijke organisaties berichten hierover.

Besluit

Volgende week is er een plenaire vergadering in de Tweede Kamer. Dan wordt er definitief besloten welke onderwerpen wel en niet doorgang zullen vinden.