NIP

Home Nieuwskamer NIP-najaarsdialoogsessie Specialismen terugblik (foto’s)

Geschreven op:

Terugblik NIP-najaarsdialoogsessie Specialismen (met foto’s)

Momenteel bestaan zijn er twee specialisaties in de wet BIG opgenomen: de klinisch psycholoog en de klinisch neuropsycholoog. Via de Beroepenstructuur wordt er gewerkt aan het samenvoegen van de beroepen psychotherapeut en klinisch psycholoog tot een nieuw specialisme klinisch psycholoog-psychotherapeut (KP-PT). In het Advies Beroepenstructuur Psychologische Zorg wordt ook gesproken over de mogelijkheid van het ontwikkelen verdere aanvullende specialismen. Daarover was op 1 november weer een dialoogsessie.

In de afgelopen jaren zijn meerdere groepen binnen het NIP bezig geweest met het met verkennen van de wenselijkheid van nieuwe specialismen en andere vormen van kennisborging (bijv. een differentiatie zoals de KP K&J, een profielgerichte opleiding of een keuze jaar in de opleiding).

De werkgroepen focussen zich op de werkvelden ouderenpsychologie, forensische psychologie en medische psychologie. Het delen van visie, kennis en ervaring binnen de vereniging is in dit proces heel belangrijk. Het NIP faciliteert dit door gesprekken in-  en tussen de secties en kamers te stimuleren en dialoogsessies te organiseren.

Op 1 november vond er in ‘De Vereeniging’ in Utrecht zo’n dialoogsessie plaatst. Het was een interessante avond vol prikkelende ideeën en een productieve dialogen tussen professionals, (hoofd)opleiders, werkveld en publiek.

Meer weten over het proces of de avond? Kijk dan eens op: Ontwikkeling specialismen Wet BIG – NIP (psynip.nl), daar vind je binnenkort een uitgebreid verslag van de avond.