NIP

Home Nieuwskamer Creëer hoop door te doen: werk samen aan groene gedragspatronen!

Geschreven op:

Creëer hoop door te doen: werk samen aan groene gedragspatronen!

Waardoor en door wie laat jij je gedrag bepalen? Bij verschillende dingen die we doen kijken we (bewust of onbewust) naar wat anderen belangrijk vinden en wat zij in vergelijkbare situaties doen. Laat op 12 november zien dat jij je druk maakt om het klimaat en rechtvaardigheid en loop mee.

Het vergt moed om van de gebaande gedragspatronen af te wijken.

Uit onderzoek blijkt dat we geneigd zijn te denken dat anderen zich minder zorgen maken om het klimaat dan wijzelf. We onderschatten hoeveel waarde zij aan milieu hechten en hoeveel ze daarnaar handelen. We blijven ons spiegelen aan wat we denken te zien, en maken daardoor zelf vaak ook minder duurzame keuzes dan we zouden willen.

Terwijl: een grote meerderheid vindt het belangrijk dat klimaatverandering wordt tegengegaan.
Een grote meerderheid wil wel anders, maar weet gewoon nog niet hoe. Omdat ze de voorbeelden nog niet genoeg om zich heen zien. Of omdat ze denken dat ze te klein zijn om het verschil te maken.

Laat op 12 november zien dat jij je druk maakt om klimaat en rechtvaardigheid.
Klimaatcoaches en psychologen van Stichting KlimaatGesprekkenStichting Klimaatpsychologie en onze eigen expertgroep klimaat- en gedragsverandering lopen mee in de mars voor klimaat en rechtvaardigheid bij het #Gezondheids– en #Zorgblok.

Sluit ook aan! En neem je vrienden, collega’s en familie mee!

Want anderen in jouw omgeving kijken (bewust of onbewust) ook naar wat jij belangrijk vindt en wat jij doet. Als jij je zorgen uit, geeft dat een ander de ruimte om dat ook te doen. Zo kunnen we samen toewerken naar groene gedragspatronen.

Verzamelen

Verzamelen samen met de psychologen en vrienden van Stichting Klimaatpsychologie en Stichting Klimaatgesprekken om 12.30 uur op het Rokin voor boekhandel Scheltema. Je herkent ons aan ons onderstaand spandoek. Houd onze LinkedIn-pagina in de gaten voor de laatste updates.