NIP

Boeken van collega-psychologen

Psychologen schrijven veel interessante boeken. Wij bieden leden graag een podium voor de boeken die zij hebben geschreven. Hieronder vind je de meest recente uitgaven.

Ben je NIP-lid en heb je ook een boek geschreven? Wij plaatsen deze er graag bij. Mail een tekst van max. 100 woorden en een afbeelding van de cover naar webredactie@psynip.nl.

Je leven in één herinnering

Jacky de Goor

Boek: je leven in één herinnering

Stel dat je na je dood één herinnering mee mag nemen, welke kies je dan?

Deze vraag stelde onderzoeker Jacky van de Goor stelde deze vraag aan honderden mensen. Hun antwoorden gaan over de zin van het leven. Jacku Goor doet verslag van haar voornaamste ontdekkingen. Opvallend genoeg blijkt dat veel dingen waar we ons doorgaans druk over maken niet de dingen zijn waar het werkelijk om gaat.

 

 

‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid’, 7 stappenplan voor coaches die de natuur in willen

Hilde Backus

Boek-Wandelcoaching

De beste gesprekken ontstaan vaak tijdens een wandeling in de buitenlucht. Wandelen werkt stressverlagend en de natuur doet ons goed. Dat geldt óók voor coachgesprekken. Hilde Backus, pionier in wandelcoaching, deelt in dit boek de nieuwste kennis over de kracht van de natuur en moedigt coaches in 7 stappen aan om de praktijkruimte te verruilen voor de natuur.

Meer info en bestellen

10 miljoen jaar leiderschap – leiderschap benaderd vanuit een schematherapeutisch perspectief

Leon Schaepkens

Boek: 10 miljoen jaar leiderschap

In dit boek wordt onder meer uitgelegd hoe je door te voorzien in de 10 miljoen jaar oude psychologische basisbehoeften (veiligheid, verbondenheid, waardering,
autonomie, zelfexpressie en
leren omgaan met grenzen) met minder stress en met meer plezier succesvol kunt zijn als leidinggevende, hoe je kunt zorgen voor meer veiligheid, openheid, samenwerking, innovatie en eigenaarschap en waarom zelfreflectie als leider zorgt voor groei van je team of organisatie.

Hybride bijeenkomsten – hoe doe je dat?

Matthijs Steeneveld

Boek: hybride_bijeenkomsten_Boom

Hybride bijeenkomsten is bestemd voor iedereen die bijeenkomsten ontwerpt en begeleidt en daarbij als doel heeft dat deelnemers actief meedoen, goede resultaten behalen en er energie van krijgen. Een must voor trainers, voorzitters, actieve teamleden, docenten en facilitators.

Meer info en bestellen

Human Rights Education for Psychologists

Polli Hagenaars, co-redacteuren: Marlena Plavšić, Nora Sveaass, Ulrich Wagner and Tony Wainwright

Boek: Polli Hagenaars, co-redacteuren: Marlena Plavšić, Nora Sveaass, Ulrich Wagner and Tony Wainwright

This ground-breaking book is designed to raise awareness of human rights implications in psychology, and provide knowledge and tools enabling psychologists to put a human rights perspective into practice. Psychologists have always been deeply engaged in alleviating the harmful consequences human rights violations have on individuals. However, despite the fundamental role that human rights play for professional psychology and psychologists, human rights education is underdeveloped in psychologists academic and vocational training. This book, the first of its kind, looks to change this.