NIP

Home NIP-webinar: Wilsbekwaamheid bij dementie

NIP-webinar: Wilsbekwaamheid bij dementie

Tijdens het werk in de ouderenzorg krijgt de psycholoog regelmatig te maken met vragen rond wilsbekwaamheid. Soms expliciet, al dan niet via verwijzing door een andere professional (is mevrouw de Boer nog wilsbekwaam?), maar veel vaker impliciet in het dagelijks klinisch handelen van de psycholoog (kan mijnheer Willems nog instemmen met deelname aan deze psychologische diagnostiek of behandeling?). Situaties die vragen om een zorgvuldige afweging, waarbij er tal van factoren en overwegingen een rol spelen. Niet verrassend dus dat dit thema veel vragen oproept bij psychologen. Tijdens het webinar wordt ingezoomd op wilsbekwaamheid in relatie tot dementie.

Je kunt het webinar Wilsbekwaamheid bij dementie terugkijken.

Saskia Teunisse neemt je tijdens het webinar mee in het thema ‘wilsbekwaamheid’. Want hoe ga je daar nou eigenlijk mee om in de praktijk? En wat is onze rol als psycholoog? Hoe kun je de cliënt zoveel mogelijk ondersteunen om zelf keuzes te blijven maken?

Over de spreker

Dr. Saskia Teunisse is klinisch psycholoog & klinisch neuropsycholoog.

  • Hoofdopleider profielopleiding Ouderenpsychologie
  • Een van de initiatiefnemers van het Centrum voor Wilsbekwaamheidsvragen
  • Werkzaam bij GERION, Afdeling Ouderengeneeskunde, Amsterdam UMC
  • Auteur van: Diesfeldt H, Teunisse S (2017). Wilsbekwaamheid. In: Vink M, Kuin Y, Westerhof G, Lamers S, Pot AM (red). Handboek Ouderenpsychologie. Utrecht: De Tijdstroom, 247-269.

Terugkijken

Presentatie

Bekijk ook de presentatie.

Organisatie

NIP Sectie Ouderenpsychologie in samenwerking met psychologen uit het netwerk Ouderenpsychologie Noord.

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog