NIP

Home NIP webinars NIP-webinar: Verbinding maken met zorgteams

NIP-webinar: Verbinding maken met zorgteams

Verbinding maken met zorgteams is de eerste uit een reeks van 8 zeer diverse webinars rondom thema’s die naar voren kwamen uit een enquete onder de noordelijke ouderenpsychologen.

In dit eerste webinar komt één van de belangrijkste factoren voor een succesvolle samenwerking met zorgteams aan de orde: verbinding maken. Er komen vragen aan de orde die voor eenieder die met teams werkt ongetwijfeld herkenbaar zijn, zoals: welke rol speelt communicatie bij het ombuigen van weerstand naar verbinding? Hoe kweek je draagvlak door het versterken van de intrinsieke motivatie van medewerkers? En hoe zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant opstaan?
Maritza Allewijn en Jannet van Klaveren nemen je in dit webinar mee in wat helpend kan zijn om met een team tot een prettige en vruchtbare samenwerking te komen.

 

Over de sprekers

Maritza Allewijn

Maritza Allewijn is als GZ-psycholoog verbonden aan het Kennis- en behandelteam van de Rijnhoven. Ze heeft jarenlange ervaring en expertise opgebouwd in psychologische hulpverlening aan mensen met dementie én aan hun zorgverleners: professionals en mantelzorgers. Een expertise die ze graag deelt om de kwaliteit van de zorg aan ouderen te vergroten. Ze is een veelgevraagde spreker op symposia, is directeur van de PgD (Psychologische expertise voor de ouderenzorg), en ook is zij als docent systeembegeleiding verbonden aan de Profielopleiding Ouderenpsychologie.

Jannet van Klaveren
Jannet van Klaveren is als GZ-psycholoog en systeemtherapeut werkzaam binnen haar eigen praktijk. Ook haar kennen we als spreker op symposia, en als docent van scholingen en trainingen bij o.a. de PgD. Als systeemtherapeut heeft zij veel aandacht voor processen binnen en tussen een zorgteam, een multidisciplinair team, een systeem van naasten en een zorgorganisatie. Systeemgerichte analyses vormen de basis voor interventies die niet alleen tegemoetkomen aan wensen en behoefte van de bewoner, maar ook rekening houden met de mogelijkheden van het team en de instelling.

Webinar terugkijken

Downloads

Download hier de presentatie van dit webinar.

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog