NIP

Home NIP webinars NIP-webinar: Diagnostiek bij mensen met een cognitieve beperking

NIP-webinar: Diagnostiek bij mensen met een cognitieve beperking

Het van dit webinar is ‘Diagnostiek bij mensen met een cognitieve beperking vanuit de praktijk’. Het webinar maakt onderdeel uit van een reeks aan Diagnostiekmiddagen, georganiseerd door de BAPD commissie NIP in 2020.

Over de sprekers

Anika Bexkens, Klinisch Psycholoog K&J bij GGZ Delfland/Universiteit Leiden presenteert “‘De cliënt imponeert zwakbegaafd’. Het belang van goede diagnostiek bij jeugdigen met LVB”. Ongeveer 10% van alle jongeren voldoet aan de criteria van een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) zoals die in Nederland gehanteerd worden. Omdat aan de buitenkant niet te zien is of iemand LVB heeft worden jeugdigen met LVB nog vaak over het hoofd gezien. Bovendien worden soms nog (eerste) uitspraken gedaan over het niveau op basis van observaties. In deze presentatie wordt besproken waarom dit problematisch is, hoe LVB onderkend kan worden en welke aanvullende diagnostiek noodzakelijk is.

Hans Kruikemeier, GZ-psycholoog bij Mentrum Trace (LVB)/Arkin, Pro Justitia rapporteur NIFP en docent RINOgroep Utrecht presenteert ‘Diagnostiek van mensen met LVB; een vak apart!’. In het webinar worden aandachtspunten bij psychodiagnostiek van mensen met (vermoedens van) LVB behandeld.

Terugkijken

Presentaties