NIP

Home Vraag & Aanbod (GZ)-Psycholoog

(GZ)-Psycholoog

Stichting Icare Drenthe 24-36 uur per week 14 Juli 2023

(GZ)-Psycholoog kleinschalige woonzorglocaties psychogeriatrie,  somatiek en revalidatie

Wil jij als psycholoog in de ouderenzorg werken? Wil jij onderdeel zijn van een vakgroep waarbinnen jij jezelf verder kunt ontwikkelen en jouw kennis kunt delen? Wil jij van betekenis zijn voor cliënten én collega’s? Ontdek dan wat Icare jou kan bieden.

Voor onze kleinschalige woonzorglocaties  en Geriatrische Revalidatie in Drenthe zoeken wij een GZ-psycholoog/ basispsycholoog met relevante werkervaring in de ouderenzorg.

Zorg met aandacht

Als psycholoog ben je vooral bezig met het behandelen en begeleiden van bewoners en cliënten met vaak complexe problematiek. Het lukt jou om daarbij goed af te stemmen op wat bij hen past. Dat vraagt een sterk inlevingsvermogen van jou en de kunst van het doorvragen. Wat beweegt iemand, wat is de onderliggende vraag? En hoe neem jij de zorgteams mee in het zien van de mens achter het ziektebeeld? Dat is jouw drijfveer. Daar doe je het voor!

Wij vinden het belangrijk dat de bewoners van onze locaties zoveel mogelijk vrijheid ervaren. Met jouw professionele behandeling, begeleiding én aandacht speel jij daarbij een belangrijke rol. Als GZ-psycholoog vervul je daarom ook de rol van WZD (Wet Zorg en Dwang)-functionaris.

Dit ga jij doen als psycholoog;

 • Je stelt diagnoses, observeert, voert gesprekken en biedt (mediatieve) therapie en behandeling
 • Je begeleidt en coacht de verzorgende teams
 • Je doet visites samen met de arts, HBO-VGG’er en de verzorging
 • Je denkt mee in ontwikkelingen zoals terugdringen van psychofarmacagebruik en meer inzet van psychosociale interventies
 • Je participeert in opleidingstrajecten, waarbij je mogelijk ook zelf scholing geeft
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van onze dienstverlening in de eerstelijn en Geriatrische Revalidatie (GR).

Dit ga je doen als GZ psycholoog;

 • De GZ- psycholoog begeleidt en geeft supervisie aan basispsychologen en GZ-psychologen in opleiding
 • Als GZ- psycholoog ligt jouw focus ook op de ontwikkelingen die voortkomen uit de Wet Zorg en Dwang (WZD), binnen jouw functie krijg je daarvoor extra ruimte

Dit breng je mee

 • Afgeronde academische opleiding tot psycholoog, aangevuld met postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog / afgeronde academische opleiding tot basispsycholoog met relevante werkervaring
 • Affiniteit met de doelgroep.
 • Je herkent je in onze visie: https://youtu.be/sEgj9MSo8QI
 • Je hebt goede communicatieve en didactische vaardigheden en kunt op verschillende niveaus schakelen
 • Je kunt zowel individueel als in teamverband werken en bent collegiaal ingesteld
 • In het bezit van een rijbewijs en beschikking over eigen vervoer

Jouw team

Het team van psychologen waar jij deel van uitmaakt bestaat uit 6 GZ-psychologen, 1 basispsycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog en 3 basispsychologen. “Als vakgroep dragen wij bij aan de kwaliteit van leven en welbevinden van cliënten, door zorg te bieden die past bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Wij willen daarnaast steeds blijven leren. Van elkaar en ook individueel door scholing, reflectie en persoonlijke professionele groei.”

Behandeldienst Icare

De behandeldienst binnen Icare biedt met ongeveer 65 experts, waaronder specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten en maatschappelijk werkers, gerichte behandeling en begeleiding aan cliënten. Dit vindt plaats binnen de verschillende Woonzorg Locaties van het Verpleeghuis, de Geriatrische Revalidatie en ook steeds meer in de eerstelijn.

Dit is wat we je bieden

Om te beginnen bieden wij je een baan in een dynamische werkomgeving waar ontwikkeling en innovatie belangrijk zijn. Het is een functie voor 24 tot 36 uur.

Onze intentie is altijd om een langdurige samenwerking aan te gaan.

De functie wordt ingedeeld conform CAO VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg), FWG 60 / 65.

Maar we hebben meer in huis, zoals prettige collega’s die jou graag op weg helpen binnen onze organisatie en die hopen ook van jou te kunnen leren. We bieden jou goede opleidingsmogelijkheden. Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Bij Icare krijg je de kans om je talenten en vaardigheden optimaal te benutten en te blijven leren en ontwikkelen via trainingen en (bij)scholingen.

Pak je kans

Ben je enthousiast geworden over deze vacature? We zien je reactie graag tegemoet!

Je kunt solliciteren tot en met 31 juli.

Je kunt solliciteren via deze link:
https://werkenbijicare.nl/ad/gz-psycholoog-kleinschalige-woonzorglocaties-psychogeriatrie-somatiek-en-reva/71zxos

Wil je meer weten over de vacature? Neem contact op met Martine Heida, GZ-psycholoog, via 06-13764439 of m.heida@icare.nl , of Susanne Schoemans, GZ-psycholoog, via 06-21855397 of s.schoemans@Icare.nl

Over Icare

Op onze website lees je meer over onze organisatie, zoals de zorg, ondersteuning en behandeling die wij bieden, onze locaties en over onze visie. https://www.icare.nl/over_icare/de_organisatie.aspx

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.