NIP

Home Studenten Vacatures SPS-NIP Student in Sectie Forensische Psychologie

Student in Sectie Forensische Psychologie

Sectie Forensische psychologie zoekt een nieuw student lid! Iets voor jou?

Ben jij die psychologiestudent met interesse in het forensische werkveld? Durf je initiatief te nemen en mee te denken op niveau? Wil jij je medestudenten vertegenwoordigen onder professionele forensische psychologen? Lees dan snel verder!

Sectie Forensische psychologie

De sectie Forensische psychologie van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) stimuleert, erkent en beschermt de professionele beroepsuitoefening van forensische psychologen. De sectie Forensische psychologie richt zich op kwaliteitsbevordering en professioneel handelen van haar leden door belangenbehartiging, kennisoverdracht, netwerken en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Het uiteindelijke doel is de bescherming van de cliënt en samenleving. De sectie zet zich in voor een positief van haar toegewijde psychologen.

 

 

Student in Sectie

Als Student in Sectie (SiS’er) ben je de vertegenwoordiger van de psychologiestudenten in de sectie Forensische psychologie. Je woont de vergaderingen van de sectie bij, die maandelijks plaatsvinden. Je denkt en vergadert mee over actuele ontwikkelingen binnen het werkveld, helpt bij het organiseren van activiteiten en komt op voor de belangen van de psychologiestudenten in dit werkveld. Je ben ook een vraagbaak voor leden van SPS-NIP en informeert studenten over opleidingsmogelijkheden, veranderingen in het werkveld en interessante congressen, lezingen of instanties die studenten kunnen bezoeken. Daarnaast onderhoud je contact met de leden van de sectie middels het verzorgen van de nieuwsbrief en onderhoud je de sociale media kanalen van de sectie.

 

 

Wij zoeken:
Een gemotiveerde psychologiestudent, die:

 • Met enthousiasme deze functie oppakt.
 • Belangstelling heeft voor dit vakgebied
 • Snel dingen oppikt, niet schroomt om initiatief te nemen en goed kan samenwerken.
 • Bereid is zich verder te verdiepen in het jeugd werkveld.

Daarnaast:

 • Vind je het een uitdaging om met een kleine groep betrokken professionals te werken.
 • Ben je bereid gemiddeld twee uur per week te besteden aan deze functie.
 • Ben je voor minimaal ééntot twee jaar beschikbaar.

 

Wij bieden:

 

Als Student in Sectie krijg je de mogelijkheid om:

 • Bestuurservaring op te doen op beroepsniveau.
 • Veel te leren over het werkveld, opleidingsmogelijkheden en andere werkgerelateerde zaken op het gebied van jouw sectie.
 • Kennis te maken met het werkveld van de psychologie in het algemeen.
 • Op een informele wijze kennis te maken met psychologen uit de praktijk en zo een netwerk op te bouwen.
 • Deel te nemen aan verschillende activiteiten van SPS-NIP, waaronder de SiS-bijeenkomsten op Actieve Leden Dagen, waarbij je je mede actieve studentleden ontmoet.

 

Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar de netwerkcoördinator: netwerkcoordinator@spsnip.nl of bel 06-26512380 voor meer informatie.