NIP

Home NIP Jaarcongres 2023

NIP Jaarcongres 2023: Bruto Nationaal (On)geluk: op zoek naar de balans

9 juni 2023

Het NIP Jaarcongres stond in 2023 in het teken van Bruto Nationaal (On)geluk.

Is het als psycholoog je doel om iedereen gelukkig te maken? Of mag ieder mens ook ‘een dagje balen’, ziek zijn of anderszins ongelukkig? En wat is ervoor nodig om zelf gelukkig te worden of blijven, ondanks een toenemende werkdruk en een maatschappij die veel van ons vraagt?

Terugblik Jaarcongres 2023

Wil je de sfeer (weer) proeven van het NIP Jaarcongres 2023? Bekijk dan hier de presentaties van de sprekers van 2023 en bekijk de foto’s.

Snel naar:

 

We nemen je mee in een divers programma rondom dit thema. Met voor eenieder wat wils. Zo behandelen we onder andere:

 • Opgesloten in je baan – Veel mensen zijn doodongelukkig op hun werk, maar blijven zitten waar ze zitten. Waarom is dat? En hoe krijg je ze in beweging? Dr. Merel Feenstra-Verschure wijdde er haar promotieonderzoek aan en deelt in haar keynote haar bevindingen.

 

 • Ziekte en (on)geluk, het medisch psychologisch perspectief – Hoe dragelijk een chronische ziekte of aandoening is, hangt van vele factoren af. Niet alleen van hoe ernstig de ziekte zelf is. Psychologische factoren, persoon en omgeving spelen hier een grote rol. Maar houden we daar ook voldoende rekening mee? Prof. dr. Rudolf Ponds richt zich in zijn keynote ‘ziekte en (on)geluk’ op het medisch psychologisch perspectief.

 

 • Sociale veiligheid, polarisatie en maatschappelijke veerkracht – Prof. Hans Boutellier is bijzonder hoogleraar Polarisatie en Veerkracht en onderzoekt de vraag wat de impact is van de huidige tegenstellingen in de maatschappij op ons algehele gevoel van veiligheid.

 

 • Nationale gender disbalans? – Waarom is er een toename in gendervragen? Wat is genderincongruentie? Wat zijn de zorgvragen rondom dit thema? En wat moeten en kunnen we hier als werkveld mee? Dr. Thomas Steensma is gz-psycholoog en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden en behandelen van kinderen, jongeren en volwassenen met genderincongruentie.

Keynotes en workshops

Meer informatie over de keynotes vind je via de button hieronder. Naast deze onderwerpen bieden we nog tal van interessante workshops waar deelnemers een keuze uit kunnen maken.

Praktische informatie

Datum: 9 juni 2023
Tijd: 09:15 – 18:00 uur
Locatie: Evoluon, Eindhoven: adres en route

Bekijk hier het het programma.

Kosten

 • Early bird NIP-lid (t/m 7 mei) € 75,-
 • NIP-lid € 95,-
 • Bring a friend (NIP-lid) € 175,-
 • SPS-NIP lid € 49,-
 • Bring a friend (SPS-NIP) € 82,-
 • Niet-lid € 225,-
 • Niet-lid + gratis lidmaatschap 2023 € 225,-
 • Early bird niet-lid (t/m 7 mei) € 210,-
 • Studenten (geen lid) € 150,-

Kijk voor een uitleg over de verschillende tarieven op deze pagina.

Bring a friend-actie

Heb je als NIP-lid een collega, vriend of kennis die je graag mee wil nemen naar het jaarcongres? Dat kan! Als jouw genodigde krijgt deze persoon maar liefst € 50,- korting op een ticket voor het jaarcongres. Zij kunnen zich via het tickettarief ‘Bring a friend (NIP-lid)’inschrijven en noemen jouw naam als bevestiging. 

Voor studenten die nog geen lid zijn is deze actie nog aantrekkelijker. Zij krijgen bij aanmelding via een vriend een gratis lidmaatschap SPS-NIP in 2023 cadeau! Vraag je vriend om te kiezen voor het tarief ‘Bring a friend (SPS-NIP)’. 

Gratis lidmaatschap bij het Jaarcongres

Ben je nog geen lid van het NIP, maar wil je wel naar het jaarcongres komen? Dat kan! Ook niet-leden zijn welkom. Omdat we het enorm waarderen dat je komt, krijg je van ons een gratis lidmaatschap bij het NIP cadeau voor de rest van 2023. Met dit lidmaatschap krijg je de rest van het jaar alle voordelen van het NIP, waaronder exclusieve toegang tot hulp en ondersteuning bij je beroepsuitoefening en ethische dilemma’s en een relevant netwerk van psychologen. Geef op het aanmeldformulier aan dat je geïnteresseerd bent in dit lidmaatschap.

 

Accreditatie

Accreditatie voor het NIP jaarcongres is aangevraagd bij:

 • FGzPt voor Klinisch Psychologen en Klinisch Neuropsychologen
 • NVP voor Psychotherapeuten
 • NIP voor K&J psycholoog NIP, A&O psycholoog NIP en A&G psycholoog NIP

 

Maak kennis met onze secties en kamers

Maak tijdens het NIP Jaarcongres kennis met onze secties en kamers! Tijdens de lunchpauze op het congres is er de gelegenheid om te speeddaten met onze secties en kamers. Ga in gesprek met de bestuursleden en hoor meer over wat er allemaal binnen het NIP gebeurt. Wie weet wil je zelf ook wel een steentje bijdragen!

Het NIP Jaarcongres werd gesponsord door: