NIP

Home Nieuwskamer Test jezelf met interactieve casuskaarten

Geschreven op:

Test jezelf met interactieve casuskaarten

Waar vind je de juiste informatie in de kwaliteitsstandaarden en hoe gebruik je deze in de praktijk? Welke behandelkeuzes maak je en welke vervolgstappen neem je als een casus zich ontwikkelt? Met een interactieve casus leer je in 15 minuten over aanbevelingen uit kwaliteitsstandaarden en hoe je die gebruikt.

Wat is goede zorg?

De geestelijke gezondheidszorg ontwikkelt onder begeleiding van Akwa GGZ zorgstandaarden voor de behandeling van psychische klachten. Daarin beschrijven zorgverleners, patiënten en naasten samen wat zij goede zorg vinden. Het NIP is op verschillende wijzen betrokken bij de ontwikkeling van de zorgstandaarden.

Casuskaarten uit de praktijk

In samenwerking met GGZ Ecademy heeft Akwa GGZ 10 interactieve casuskaarten ontwikkelt voor de zorgstandaarden. Met een interactieve casus leer je in 15 minuten over aanbevelingen uit kwaliteitsstandaarden en hoe je die gebruikt. Vanuit het perspectief van een professional beantwoord je vragen over dilemma’s uit de praktijk. Vervolgens vergelijk je jouw antwoord met de aanbevelingen uit de kwaliteitsstandaard. De kaarten zijn ook inzetbaar voor scholing.

Er zijn 10 interactieve casuskaarten voor de zorgstandaarden: Acute psychiatrie, Bipolaire stoornissen, Autisme, Angst, Psychose, Depressie, Eetstoornissen, Ouderen met psychische aandoeningen, Naasten, EPA, Bijwerkingen, Organisatie van zorg voor kind en jongere, Samenwerkingsafspraken (volwassenen) en LVB/ZB