NIP

Home Lunchwebinar: Slaapproblemen bij ouderen

Lunchwebinar: Slaapproblemen bij ouderen

Online

Organisatie: NIP Sectie Ouderenpsychologie in samenwerking met psychologen uit het netwerk Ouderenpsychologie Noord.

 

 

Slaapproblemen bij ouderen komen veel voor. Ouderen vragen en/of gebruiken vaak slaapmedicatie. De psycholoog wordt in wisselende mate bij slaapproblemen betrokken is onze ervaring in de verpleeghuiswereld. Bij onze psychologen-collega’s leven er rondom dit thema veel vragen. Toch kunnen we misschien meer dan we denken als het aankomt op slaap bij ouderen, zowel intramuraal als extramuraal!

Wat kun je betekenen vanuit je functie als psycholoog met betrekking tot diagnostiek bij slapeloosheid? En welke behandeling is evidence-based? Kan dat ook nog bij ouderen in een zorgsetting? Hoe pas je je interventies daar dan goed op aan? In dit webinar leer je hoe jij beknopt hoe je als psycholoog te werk kan gaan bij zowel de diagnostiek van slaapproblemen, als ook bij de behandeling. Er zal specifieke aandacht zijn voor het wonen in een zorginstelling en veelvoorkomende aandoeningen in de ouderenzorg zoals dementie en de ziekte van Parkinson.

 

Spreker

Marsha Hamers, GZ-psycholoog – somnoloog bij Kempenhaeghe.

 

Datum

Dit webinar vindt plaats op woensdag 5 juli van 12.00 – 13.00 uur.

 

Overige thema’s en data webinar reeks

Onderstaand de thema’s, sprekers en de data van de webinars die volgen. Nog niet alle data en sprekers zijn bekend. Hou daarom naast LinkedIn de agenda van het NIP in de gaten, dit is ook de plek om je aan te melden. Je kunt je per webinar opgeven.

September 2023     Wilsbekwaamheid en dementie
November 2023      Verstandelijke beperking bij ouderen

 

Terugkijken
Het webinar is na afloop door NIP-leden terug te kijken via psynip.nl/webinars

 

Aanmelden

Dit webinar is gratis voor NIP-leden. Niet-leden betalen een tarief van €20,00. Aanmelden kan via onderstaande link. Een paar dagen voorafgaand aan het webinar, krijg je de link voor het webinar toegezonden via het e-mailadres dat je hebt opgegeven. Let er goed op dat het emailadres correct gespeld is.