NIP

Home A&O Plaza – Duurzame loopbanen voor iedereen…?!

A&O Plaza – Duurzame loopbanen voor iedereen…?!

Wetenschap en praktijk in verbinding!

De trend van het moment: hoe haal ik goede mensen binnen en hoe houden we ze vast?
Tijdens deze bijeenkomst verbinden we de wetenschappelijke kennis op dit gebied met de praktijk. Prof. dr. Beatrice van der Heijden en dr. Jos Akkermans nemen ons mee in de feiten en fabels op het gebied van duurzame loopbanen: wat vinden medewerkers belangrijk en hoe kunnen we medewerkers in verschillende loopbaanfasen verbinden in plaats van polariseren?

We bekijken loopbanen op een systemische wijze en gaan in het tweede deel van de dag op een ‘lab’ manier interactief aan de slag met jullie eigen casuïstiek. Om het geheel nog dynamischer te maken is iedere aanmelding inclusief een kaartje voor iemand uit jouw organisatie/opdrachtgever.

Direct aanmelden

 

We starten de dag met een evidence-based introductie over loopbanen en verbinden de kennis van de sprekers met elkaar door middel van het sustainable career process model. Wat is er nodig om jongeren aan te trekken en te behouden? En is dat anders voor bijvoorbeeld ouderen in organisaties?

Hoe kunnen we die verschillende groepen verbinden en niet laten polariseren? Wat zijn de feiten en fabels over generaties? Er wordt door middel van een systemische benadering gekeken naar loopbanen. Welk effect heeft de context op je werk en ook privé? Wie zijn er verantwoordelijk voor loopbanen? Ook bespreken we het thema loopbaan shocks: wat is dat en wanneer komt het voor?

Na de theoretische wetenschappelijke start gaan we deze wetenschap met de praktijk verbinden.
In de middag gaan we interactief aan de slag casussen van de deelnemers. Daarin verbinden we verschillende organisaties met elkaar die aan de slag gaan met hoe deze wetenschap vorm krijgt in de praktijk. Als A&O of A&G psycholoog werk je vaak of voor een organisatie of met organisaties in de praktijk. Wat kom je tegen in de praktijk? Wat en hoe is de kennis van vandaag toepasbaar voor jou eigen situatie?

Speciaal aan deze bijeenkomst is dat we als A&O sectie vinden dat praktijk in huis brengen juist belangrijk is en dat we het waardevol vinden als jullie ‘beslissers’ uit de praktijk meenemen naar de bijeenkomst. Dat kan bijvoorbeeld HR zijn, een opdrachtgever, leidinggevende of een collega. Daardoor maken we de bijeenkomst nog meer praktijkgericht.

Sprekers

Prof. dr. B.I.J.M. van der Heijden (Beatrice) – Strategic Human Resource Management: Radboud Universiteit
Zij is hoofd van de leerstoelgroep Strategisch HRM en hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar expertise concentreert zich met name rond duurzame loopbanen, employability en ouder worden in het werk. Van der Heijden is Associate Editor voor het European Journal of Work and Organizational Psychology en Co-Editor voor het German Journal of Human Resource Management, en heeft, onder andere, gepubliceerd in het European Journal of Work and Organizational Psychology, Journal of Vocational Behavior, HRM, Human Relations, Journal of Occupational and Organizational Psychology, Career Development International, en Academy of Management Annals. Ze is Co-Editor van het Handbook of Research on Sustainable Careers (EE Publishing). Van der Heijden is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Dr. Jos Akkermans is universiteit hoofddocent Loopbanen en Organisatiegedrag aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek naar succesvolle en duurzame loopbanen loopt langs drie hoofdthema’s: loopbaan shocks, employability en niet-standaard loopbanen. Hij heeft ook veel onderzoek gedaan naar de initiële overgang van opleiding naar werk. Zijn werk is gepubliceerd in allerlei tijdschriften binnen HRM, organisatiegedrag en organisatiepsychologie. Jos is een Associate Editor van het Journal of Vocational Behavior, een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift voor loopbaanonderzoekers. Ook is hij een voormalige Division Chair van de Academy of Management Careers Division. Alvast iets meer weten? Zie bijvoorbeeld zijn recente TEDx talk over loopbaansucces. Je kan ook zijn website bekijken voor alle publicaties en updates.

Programma

09:00 uur – Inloop
09:30 uur – Start -Wetenschappelijke kennis over loopbanen, generaties en verschillende behoeften in een loopbaan.
12:30 uur – Lunch
13:30 uur – Worklab: wetenschap en praktijk.
16:30 uur – Afronding & borrel

Locatie

SIF – Vredenburg 40 – Utrecht

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd voor Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP & Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP voor 6 PE-punten voor het bijwonen van de bijeenkomst.

 

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden