NIP

Home NIP-webinar: Wegwijzer wet- en regelgeving voor psychologen in de gezondheidszorg

NIP-webinar: Wegwijzer wet- en regelgeving voor psychologen in de gezondheidszorg

Ben jij op de hoogte van de wettelijke bepalingen die in de gezondheidszorg van toepassing zijn? Voor velen is het vaak ingewikkeld en soms ondoorzichtig. Het NIP heeft daarom de Wegwijzer wet- en regelgeving voor alle psychologen in de gezondheidszorg ontwikkeld: een bundeling van de meeste relevante wet- en regelgeving. Tijdens het gratis webinar van 14 maart werden de belangrijkste thema’s hiervan besproken en er werd uitgelegd hoe je de Wegwijzer het beste kunt gebruiken.

Je kunt het webinar terugkijken.

In dit webinar

Na de introductie van Monique Rook (directeur NIP) nemen Kees Jan van der Boom, klinisch psycholoog en voorzitter van de Centrale Commissie beroepsethische zaken (BEZ) en Henk Geertsema, gezondheidszorgpsycholoog, je mee in de belangrijkste thema’s in de Wegwijzer en hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Vervolgens beantwoorden zij samen met Rosalinde Visser, senior stafmedewerker beroepsethiek van het NIP, veelgestelde vragen die ook in de Wegwijzer aan de orde komen. Denk bijvoorbeeld aan: mag ik als behandelaar een verklaring afgeven? Hoe werkt het met het verstrekken van gegevens aan derden? Wat zijn persoonlijke werkaantekeningen?

Deze vragen en meer komen aan bod in dit webinar. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hieronder het webinar terug.

Terugkijken

Bekijk hier de presentatie.