NIP

Home NIP webinars NIP-webinar: Veerkracht

NIP-webinar: Veerkacht

Na de vaccinatieronde leek in de zomer van 2021 bijna alles weer terug te keren naar de situatie voor covid. De files keerden terug, de economie draaide ondanks beperkte grondstoffen op volle toeren, personeelstekorten waren er op alle vlakken. Zelfs bij de formatie van de nieuwe regering lijkt de oude coalitie weer geïnstalleerd te worden in plaats van een nieuw leiderschap. Is dit het elastiek dat opgerekt werd en weer is teruggekeerd naar de oude toestand? Of ontstaat er toch een nieuwe werkelijkheid en hebben we iets te leren over veerkracht?

Nadat de nieuwe covid-golf zich aandiende, samen met de griepgolf en de reguliere zorg, wilden sectie PAZ en de LVMP jullie in november 2021 bijpraten over veerkracht middels een webinar zoals bij de start van de pandemie. Wat hebben we geleerd van de inzet van de vorige perioden waar we als zorgverleners op de proef gesteld werden en wat kunnen we leren van wat we weten over veerkracht bij onze patiënten?

Vanuit onderzoek naar mental support bij het OLVG vertelt Anne Bakker wat de lessen zijn van afgelopen anderhalf jaar. Marije van der Lee vertelt over onderzoek naar veerkracht bij oncologie patiënten en wat ze uit haar ervaring met deze doelgroep geleerd heeft.

Over de sprekers

Anne Bakker is trainer en onderzoeker Peer Support bij het OLVG en post-doctoraal onderzoeker bij het Amsterdam UMC.
Marije van der Lee is hoofd wetenschappelijk onderzoek, MT lid en GZ psycholoog bij het HDI en bijzonder hoogleraar aan universiteit van Tilburg.

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog