NIP

Home NIP webinars Webinar: Vaders in beeld

Webinar Vaders in beeld

Vaders hebben een unieke rol in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Toch wordt in onderzoek nog vaak naar de moeder-kindinteractie gekeken. En ook in zorg en/of onderwijs richten we ons nog niet altijd op moeders en vaders. Wat is dan die unieke bijdrage van vaders en wat zijn hun behoeften, gedachten en voorkeuren rondom het ouderschap?

In dit webinar gaat Evelien Dirks in op de unieke rol van vaders in de opvoeding van jonge kinderen (0-4 jarigen). Zij doet dit aan de hand van recente onderzoeken gericht op vaders in het algemeen en maakt een klein uitstapje naar haar onderzoek gericht op vaders van dove en slechthorende kinderen.

Spreker
Evelien Dirks is ontwikkelingspsychologe en werkzaam als senior onderzoeker bij de NSDSK. Haar onderzoek richt zich op de ontwikkeling van jonge kinderen binnen de context van de ouder-kindinteractie. Zij is betrokken bij de ontwikkeling van boeken, spelmateriaal, cursussen, apps, en video’s gericht op dove en slechthorende kinderen, hun ouders en professionals. Daarnaast is zij werkzaam als docent bij de Universiteit Utrecht op de afdeling ontwikkelingspsychologie.

Presentatie E.-Dirks-220523 NIP Webinar Vaders in beeld