NIP

Home NIP webinars NIP-webinar: Studenten – Gebruik van richtlijnen in je werk als jeugdprofessional

NIP-webinar: Studenten – Gebruik van richtlijnen in je werk als jeugdprofessional

Ben jij psychologiestudent, student orthopedagogiek of sociaal werk en wil je na je studie (ook) gaan werken met kinderen of jongeren? Dan krijg je te maken met de Richtlijnen Jeugdhulp en Jeugdbescherming. Deze richtlijnen zijn belangrijk en dragen bij aan jouw professionaliteit. Omdat hier soms maar beperkt aandacht aan wordt geschonken in het onderwijs willen we je de kans bieden hier toch kennis van op te doen voordat je er daadwerkelijk mee zult moeten gaan werken. Wil je dus goed voorbereid beginnen aan jouw loopbaan en ben je benieuwd hoe? Kijk dan nu dit webinar van 4 oktober 2022 terug.

Dit webinar werd georganiseerd door de SPS-NIP, de studentensectie van de beroepsvereniging voor psychologen (het NIP), de NVO (beroepsvereniging van orthopedagogen), de BPSW (beroepsvereniging van sociaal werkers) en het Nederlands Jeugdinstituut (NJI).

De richtlijnen zijn, net als wet- en regelgeving, onderdeel van de professionele standaard. Je moet ze dus kennen en je eraan houden. De richtlijnen geven je als aankomend professional houvast en zijn een norm van en voor beroepsgenoten. Tijdens de studentensessie staan we stil bij het hoe en waarom van de richtlijnen. Aan de hand van de richtlijn Samen beslissen laten we zien hoe je de richtlijnen in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken.