NIP

Home NIP-webinar: De rol van de psycholoog bij doodsverlangens

NIP-webinar: De rol van de psycholoog bij doodsverlangens

Dit webinar werd georganiseerd door de NIP-sectie Ouderenpsychologie en het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie.

Je kunt het webinar terugkijken.

De laatste jaren is er – mede in het kader van het politieke debat over euthanasie en “voltooid leven” – een toenemende aandacht voor doodsverlangens bij ouderen. Psychologen in de ouderenzorg merken deze aandacht onder andere door een groeiend aantal vragen van ouderen rond dit onderwerp. In dit webinar worden de rol en de therapeutische focus van de psycholoog bij doodsverlangens bij ouderen besproken middels vijf gespreksperspectieven en vier therapietaken.

Over de spreker

Marion Klaver is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut en supervisor bij de VGCT en werkt sinds 1995 in de ouderenzorg waar ze verschillende functies heeft gehad en met verschillende doelgroepen heeft gewerkt. De belangrijkste focus in haar werk is de psychotherapeutische behandeling van cliënten met hersenletsel. Over de toepassing van cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en mediatieve therapie met deze doelgroep geeft ze onderwijs, trainingen en supervisie en schreef ze een aantal publicaties. Daarnaast draagt ze regelmatig bij aan congressen en symposia.

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog