NIP

Home NIP-webinar: Chemisch Geluk

NIP-webinar: Chemisch Geluk

Dit webinar over chemisch geluk van 16 maart 2023 was onderdeel van de jaarlijkse ALV van de sectie Neuropsychologie. Rien Hoge vertelde over de invloed van stemmingsbeïnvloedende middelen (zoals XTC, cannabis, cocaïne en LSD) op ons brein, hoe deze ontwikkeld zijn en op welk deel van de neurotransmissie het ingrijpt.

Je kunt het webinar en de ALV terugkijken.

(Webinar Chemisch Geluk begint op minuut 35:30)

Over de spreker: Rien Hoge

Hoofd apotheek Wilhemina Ziekenhuis Assen.

Specialismen: farmacotherapie in de ouderenzorg, psychiatrie en mensen met een verstandelijke beperking; psychofarmacologie; infectieziekten; beslissingsondersteunende software in de farmacie.

“Ik ben ziekenhuisapotheker en heb dit vak gekozen vanwege mijn fascinatie voor geneesmiddelen en de ongelofelijke werking die deze hebben in het genezen van ziekten. De patiënt staat altijd centraal in de behandeling van ziekten met geneesmiddelen. De ontwikkelingen gaan snel en er komen steeds nieuwe geneesmiddelen op de markt. Binnen het WZA ondersteunen we de artsen in het maken van de juiste keuze van een geneesmiddel voor een behandeling. Daarnaast zorgen we ervoor dat geneesmiddelen op een juiste en een veilige manier worden gebruikt. In een kleiner ziekenhuis zoals het WZA zijn de lijntjes kort en we kunnen daarom het medicatieproces zo veilig en efficiënt mogelijk inrichten volgens de laatste inzichten van de geneeskunst.

Naast het ziekenhuis levert de apotheek ook zorg aan een groot aantal zorginstellingen waaronder de GGZ, verpleeghuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg. De apotheek is gespecialiseerd in de behandeling met psychofarmaca.

Ik heb promotieonderzoek gedaan naar de ontwikkeling van nieuwe antibiotica bij de Universiteiten van Düsseldorf en Ulm in Duitsland. Daarnaast heb ik een nevenfunctie als medisch directeur bij Gaston Medical, een softwarebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van beslissingsondersteuning in de zorg.”

Word lid of log in

  • Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
  • Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
  • Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
  • Ontvang iedere maand Tijdschrift de Psycholoog