NIP-webinar: Hoe herken je Gilles de la Tourette in de behandelkamer?
Wist je dat één op de honderd mensen in Nederland Gilles de la Tourette heeft? De kans is dus heel groot dat ze ook in jouw kamer hebben gezeten. Ervaringsdeskundige Laura Beljaars vertelt in dit webinar hoe het voelt om Tourette te hebben, hoe je het kunt herkennen en welke hulp er mogelijk is.
Over Gilles de la Tourette zijn vooral heel veel vooroordelen bekend. Daardoor denk je misschien dat je nog nooit iemand met Tourette in je behandelkamer hebt gehad. Maar één op de honderd mensen in Nederland heeft Tourette. Van deze mensen heeft zo’n 86% ook last van comorbide problemen. Daarbij kan je denken aan ADHD, OCS, angsten, depressies, ASS en meer.
Hoe voelt het om Tourette te hebben? En hoe kan je het onderscheid maken tussen Tourette en comorbide aandoeningen? Laura Beljaars is ervaringsdeskundige en neemt je in dit webinar mee in hoe het voelt om Tourette te hebben. Maar ze legt je ook uit wat Tourette is, hoe je het kunt herkennen en welke hulp er mogelijk is.
Over de spreker
Laura Beljaars van Expertisecentrum Valora is ervaringsdeskundige en heeft jarenlange ervaring met het geven van workshops en webinars in samenwerking met behandelend psychologen. Laura is actief voor de Stichting Gilles de la Tourette. Ze zit nu in de adviesraad, maar is ook vrijwilliger en oud-bestuurslid geweest. Op haar 11e werd ze gediagnosticeerd met Tourette. Later kwamen daar nog o.a. ADHD, depressie en angst bij. Ze zegt zelf veel geluk te hebben gehad bij het vinden van de juiste hulpverleners en behandelingen. Geluk zou hierbij niet nodig moeten zijn, daarom probeert ze nu anderen vooruit te helpen met de expertise en ervaring die ze door de jaren heen heeft opgebouwd.
Kijk het webinar terug:
Word lid of log in
- Krijg exclusief toegang tot een schat aan informatie: van vakinhoudelijke webinars en evenementen tot aan kosteloos advies bij beroepsethische dilemma’s
- Onderscheid jezelf als professional met onze registraties en merknamen
- Je belangen worden behartigd in Den Haag en je draagt bij aan het bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening en de positie van de psychologen
- Ontvang Tijdschrift de Psycholoog
- En meer