NIP

Home NIP webinars NIP-webinar: Diagnostiek bij middelengebruik

NIP-webinar: Diagnostiek bij middelengebruik

Een NIP-webinar door Nicolle van Mil en Thelma Schilt. Wegens een succesvolle editie in 2020 organiseerde de BAPD NIP-commissie opnieuw een Diagnostiekmiddag voor m.n. BAPD-supervisoren met een webinar.

Terugkijken

Presentaties

Download de presentatie van Nicolle van Mil (pdf)

Download de presentatie van Thelma Schilt (pdf)

Over de sprekers

Nicolle van Mil

Nicolle van Mil werkt als klinisch psycholoog bij Novadic-Kentron, een verslavingszorginstelling in Brabant, op de dubbeldiagnose afdeling waar ze regiebehandelaar en manager is. Ook is zij praktijkopleider voor de GZ opleiding. Ze is sinds 2008 in dienst bij Novadic-Kentron waar ze zowel ambulant als klinisch heeft gewerkt, in verschillende doelgroepen. Ze draagt diagnostiek een warm hart toe. Op de afdeling wordt toegewerkt naar een TOPGGZ keurmerk. Nicolle verricht zelf wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van terugval in alcoholgebruik door het aanbieden van een breintraining.
Onderwerp presentatie: een algemeen beeld van diagnostiek bij middelgebruik, o.a. over indicatie voor en contra-indicaties voor diagnostiek gegeven middelengebruik, evenals screening en diagnostiek van verslaving.

Thelma Schilt

Thelma Schilt werkt als klinisch neuropsycholoog en senior onderzoeker bij de Jellinek, Verslavingszorg in de Randstad. Daarnaast heeft ze een aanstelling bij de Universiteit van Amsterdam en de RINO Groep als docent. Voordat ze bij de Jellinek kwam, werkte ze in het Slotervaartziekenhuis op de afdeling Medische Psychologie als klinisch neuropsycholoog. Haar promotie-onderzoek ging over de neuropsychologische effecten van XTC-gebruik en heden doet zij nog steeds wetenschappelijk onderzoek naar neuropsychologische effecten van middelgebruik.
Onderwerp presentatie: een beeld van cognitieve stoornissen bij gebruik van diverse middelen.