NIP

Home NIP webinars Webinar: Beroepenstructuur (update januari 2023)

Webinar terugkijken: Beroepenstructuur psychologische zorg

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen in het programma Beroepenstructuur psychologische zorg? Kijk hier ons webinar terug!

Dinsdag 24 januari 2023, organiseerden wij samen met de NVP een webinar over de stand van zaken in het programma Beroepenstructuur psychologische zorg. De voorzitters van de verschillende werkgroepen binnen het programma vertelden hoe ze te werk gaan. En waar ze zich de komende tijd over gaan buigen. Zo’n 500 leden van het NIP en de NVP logden in en meer dan 100 vragen kwamen tijdens het webinar binnen.

Jullie waardevolle input

Natuurlijk konden we lang niet al die vragen tijdens het live webinar beantwoorden. Enerzijds omdat er gewoon heel veel vragen waren, anderzijds omdat het programma nog in volle gang is. Sommige onderwerpen worden in een later stadium verder uitgewerkt. We vonden het wel belangrijk om een tussentijdse update te geven. De gestelde vragen geven de verschillende werkgroepen ook weer waardevolle input over waar jullie belang aan hechten en wat we zeker niet moeten vergeten in de uitwerking.

Antwoorden op de vragen

De vragen die binnengekomen zijn, zullen we de komende weken van antwoorden voorzien. Let op: de antwoorden op een aantal vragen, die tijdens het webinar zijn gegeven, zullen we verder aanscherpen. De vragen en antwoorden verwerken we in een nieuwe versie van onze Q&A. Wij verwachten deze medio februari gereed te hebben. Dus houd onze nieuwsbrief en ons LinkedIn- kanaal in de gaten, daar zullen we deze dan breed delen!

Terugkijken

In het webinar komen aan het woord:

  • Kirsten Hauber, lid van de stuurgroep en bestuursvoorzitter NVP
  • Els Govers, voorzitter van de werkgroep gezondheidszorg-psycholoog generalist
  • Jeanette Dijkstra, vanuit CSGP, voorzitter van de werkgroep klinisch psycholoog – psychotherapeut
  • Herma van der Wal, voorzitter van de werkgroep landelijk kwaliteitsregister

Download de presentatieslides Beroepenstructuur webinar 24 januari 2023

NB: In de video wordt nog gesproken over de ingangsdatum van 1 januari 2025. Deze datum zie je ook terug in de presentatieslides. Deze datum is in overleg met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) verplaatst naar 1 januari 2026.