NIP

Studentenpsycholoog (tijdelijke vervanging zwangerschapsverlof)

Hogeschool Windesheim Zwolle 5 September 2022

| Zwolle | 16-28 uur per week | tijdelijke vervanging zwangerschapsverlof| solliciteren |

Ben jij (GZ)-psycholoog en heb je affiniteit met de doelgroep studenten? Wij hebben een tijdelijke opdracht/baan waarin je van toegevoegde waarde kunt zijn voor onze studenten. Sluit je aan bij collega’s op wie je kunt rekenen. Jouw nieuwe tijdelijke baan begint bij hogeschool Windesheim in Zwolle.

Aan deze baan geef jij invulling

Als studentenpsycholoog biedt je kortdurende behandeltrajecten, vergelijkbaar met de BGGZ, en stel je indicaties. De doelgroep studenten hebben last van klachten die effect hebben op de voortgang van de studie. Ze melden zich bij de studentenpsycholoog voor psychologische hulp, al dan niet via een verwijzing. Naast individuele behandelingen verzorg je één of meer groepsbehandelingen bijvoorbeeld op het gebied van faalangst, perfectionisme of uitstelgedrag. Als psycholoog in het onderwijs werk je vraaggericht en interdisciplinair.

Je bent als studentenpsycholoog werkzaam op onze locatie in Zwolle, waar je samen met de andere studentenpsychologen onderdeel uitmaakt van het Studiesuccescentrum van de Hogeschool Windesheim. Je neemt actief deel aan verschillende overlegvormen, zoals intervisie met het psychologenteam Zwolle en Almere. Verder geef je deskundigheidsbevordering en ben je vraagbaak voor studentbegeleiders en docenten.

Het betreft een functie waarin je van grote betekenis kan zijn voor jonge mensen in een belangrijke fase van hun leven. Binnen de functie is ruimte voor het ontplooien van eigen initiatieven op het gebied van studentenwelzijn.

Welkom bij Windesheim

Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. We dragen bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. En we helpen nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is. Zo bouwen we samen aan de toekomst.

Op onze campus in Zwolle kun je meer dan werken alleen. Het is een energieke gemeenschap, met veel mensen, activiteiten en een grote hoeveelheid voorzieningen. Een uitgebreide campuswinkel, restaurants, cafés en als je wilt sporten kan dat in onze sportschool of het zwembad. De campus ligt net buiten het bruisende centrum van Zwolle, vlak bij de IJssel en op loopafstand van het station.

Je sluit je aan bij een enthousiast team van het Studiesuccescentrum (SCC). De collega’s van het SCC bieden specialistische studentbegeleiding om de uitval van studenten tot een minimum te beperken en om individueel studiesucces te vergroten. Je werkt in een prettig, gelijkwaardig team. Intercollegiaal overleg en kwaliteitsbevordering hebben wij hoog in het vaandel staan. De diversiteit aan achtergronden en perspectieven die onze studentenpopulatie rijk is, zien wij graag terug in onze medewerkers.

Jouw bijdrage

Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde universitaire opleiding klinische psychologie
 • bij voorkeur over een registratie als GZ-psycholoog of cognitief gedragstherapeut VGCT (in opleiding) of je bent basispsycholoog en hebt vergelijkbare verworven competenties opgedaan d.m.v. relevante bijscholing
 • minimaal drie jaar behandelervaring en daarbij affiniteit met kortdurend en eclectisch behandelen
 • een scherpe diagnostische blik om snel indicatie te kunnen stellen en de behandeling vorm te geven of iemand te verwijzen naar meer specialistische hulp
 • ervaring met het geven van groepstherapie
 • Je bent in staat om adequaat te functioneren in crisissituaties
 • ervaring in het aanbieden van Engelstalige behandeltrajecten (is een pré)

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding bij Hogeschool Windesheim.

Jouw vooruitzicht

Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als Tijdelijke studentenpsycholoog kun jij voor 16 tot 28 uur per week impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.881,- en  € 5.332,- (schaal 11 cao hbo(opent in nieuw tabblad))
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst t/m 30 april 2023 (eventueel langer, afhankelijk van ft omvang)
 • 53 vakantiedagen per jaar
 • 8% vakantiegeld
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • een flexibele reiskostenregeling, helemaal afgestemd op jouw wijze van vervoer.
 • volop ontwikkelingsmogelijkheden via ons eigen interne opleidingsinstituut en GoodHabitz
 • vers fruit op je werkplek en sportfaciliteiten
 • een jaarlijkse vergoeding voor vakliteratuur en een gratis museumjaarkaart
 • thuiswerkfaciliteiten zoals een laptop, die hybride werken mogelijk maken

Hier lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden.

Solliciteer en sluit je aan

Ben jij (GZ)-psycholoog en heb je affiniteit met de doelgroep studenten? Solliciteer dan uiterlijk 28 september als tijdelijke studentenpsycholoog met een motivatie en je cv (laat in je motivatie even weten voor hoeveel uur per week je beschikbaar bent).

Wat je kunt verwachten

Sollicitatieformulier ingevuld en verzonden? Na een eerste selectie laten we je weten of we je uitnodigen voor een kennismaking. Zijn we allebei enthousiast na dit gesprek? Dan volgt een tweede gesprek. Willen wij én jij na dit gesprek collega’s worden? Dan doen we je een aanbod voor een contract.

 • Uiterlijk binnen 2 werkdagen na 28 september krijg je een reactie.
 • De gesprekken zijn op maandag 3 oktober in de middag in Zwolle.