NIP

Psycholoog / Orthopedagoog / systeembehandelaar

De Viersprong Breda 18 Oktober 2022

| MST PSB therapeut ( 32 – 36 uur ) |Regio West-Brabant West en Breda | De Viersprong |

Psycholoog/ Orthopedagoog/ Systeembehandelaar als MST PSB Therapeut (32-36 uur) – Regio West-Brabant West en Breda

 

Aan de slag, samen met een multidisciplinair team, met het gehele systeem van de cliënt? MST, Multi Systeem Therapie, is bewezen effectief. Deze methodiek zet de Viersprong iedere dag vol overgave in. Klinkt interessant? Voor de regio West-Brabant West en Breda zoeken wij een nieuwe collega!

Wat ga je doen binnen deze functie?
In een boeiende, uitdagende en zelfstandige functie als MST PSB therapeut ga je actief aan de slag met 4 of 5 gezinnen. Hierin bied je therapie, volgens het MST PSB model, aan de jongere, hun ouders/verzorgers en het netwerk om het gezin heen. Iedere week is anders!

Bij de start van je baan krijg je een 5-daagse training met aansluitend een 2-daagse MST PSB-training. Daarnaast ontvang je wekelijks taakgerichte supervisie om middels het model te streven naar een zo goed mogelijke behandeling. Jij zorgt voor de jongere, de Viersprong zorgt voor jou!
MST PSB wordt aangeboden met een klein team, bestaande uit 4 therapeuten en een supervisor. Je werkt zeer intensief en nauw samen, om de jongeren en hun gezinnen te helpen en hen perspectief op beter leven te bieden. Je werkt over het algemeen 36 uur per week, verspreid over 4 of 5 dagen. Hoe die uren worden ingedeeld, bepaal je samen met de cliënt. Daarnaast wordt reistijd geteld als werktijd. Dit geeft jou veel vrijheid en ruimte om werk en privé in te plannen hoe jij wilt. Ideaal toch?

Multi Systeem Therapie – Problem Sexual Behaviour (MST PSB) is een home based behandelprogramma voor jongeren met ernstig seksuele gedragsproblemen en hun gezinnen. PSB is ontwikkeld in Amerika en is bewezen effectief. PSB wordt uitgevoerd in de natuurlijke leefomgeving van de jongere. De intensieve behandeling is gericht op de onderliggende determinanten van ernstige seksuele gedragsproblemen, voorkomt uithuisplaatsing, verbetert veiligheid voor slachtoffer, jongere en samenleving en verbetert het prosociale gedrag en vermindert delictrisico’s. De behandeling is integraal en richt zich op alle risicofactoren in de diverse systemen waarvan de jongere deel uitmaakt: gezin, familie, buurt, school, vrienden. Een MST PSB-behandeling duurt 5 tot 7 maanden. Klik hier en hier voor meer informatie.

Naar wie zijn we op zoek?
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding psychologie of pedagogiek hebt of een post hbo-opleiding met ruime systeem behandeling ervaring;
• Ervaring met de doelgroep? Dat zien we graag;
• Je bent geregistreerd in het SKJ of je hebt de bereidheid de registratie bij indiensttreding te regelen;
• Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk en de Engelse taal t.b.v. de opleiding in MST-PSB, wekelijkse consultatie met de consultant uit Amerika en het schrijven van wekelijkse rapportages;
• Je bent flexibel inzetbaar, aangepast aan de behoeften van de gezinnen en bent bereid en in staat om mee te draaien in de 24-uurs bereikbaarheidsdienst (gemiddeld eens in de 12 weken);
• Je hebt een goed analytisch vermogen en sterke interpersoonlijke vaardigheden;
• Je bent woonachtig in West-Brabant West of regio Breda en bent in het bezit van een rijbewijs en auto.

Wat wij bieden
• Een bruto maandsalaris, op basis van 36 uur per week, van maximaal €4883,-. Conform CAO GGZ, FWG 60.
• Een contract voor 32-36 uur per week. Wat past bij jou?
• Ruimte je werktijden grotendeels zelf in te delen (!).
• Je werkt binnen een aantoonbaar succesvol programma dat goed aangeschreven staat bij gemeenten. De Viersprong biedt een gedegen trainingsprogramma en staat voor jou klaar.
• Jaarlijks €500 (bruto bij fulltime dienstverband) te besteden aan extra salaris, opleiding of verlof.
• Een dynamische organisatie met een grote maatschappelijke waarde, een organisatie die groeit en ontwikkelt. Kies je voor de Viersprong dan kies je bovendien voor een platte organisatie, waar ruimte is voor ontwikkeling, initiatief, ambitie en creatieve ideeën.

Word jij onze nieuwe collega?
Ben jij de collega die wij zoeken, herken je jezelf in dit profiel en denkt “ja, dit wil ik!” Dan gaan we graag met jou in gesprek en ontvangen we graag je sollicitatie. Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen met Suzanne Pruijssers, te bereiken via 06-27650682. Twijfel je nog en wil je eerst een oriënterend gesprek? Dat is geen probleem, neem contact op met Suzanne en we plannen samen een afspraak.

We ontvangen je sollicitatie graag via onze eigen website.

De Viersprong – De werkgever die je verder brengt
Wij zijn een hoogspecialistische organisatie die aan volwassenen en jeugdigen effectieve behandelingen op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen en gedragsproblemen biedt. Onderzoek, innovatie en kennisoverdracht staan hoog in het vaandel, door energie te steken in wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen we steeds doelmatigere behandelingen. We zijn TOPGGz gecertificeerd en geloven dat onze medewerkers het verschil maken. We bieden je op verschillende vlakken een goed leer- en ontwikkeltraject in de vorm van intervisies en supervisies. Daarnaast hebben we een eigen trainingsinstituut, de Viersprong Academy, die allerlei opleidingen op het gebied van diagnostiek en behandeling aanbiedt. Ook kan je gebruikmaken van de GGZ Ecademy, waar je diverse online trainingen kunt volgen. Blijf jij, net als wij, zoeken naar mogelijkheden en ben je ook nooit uitgeleerd? Kom je dan bij ons verdiepen. Ervaring in de specialistische ggz is waardevol, maar niet per se nodig. We vinden het juist prettig om medewerkers met verschillende achtergronden in een team te hebben. We leren graag van jou! Meer informatie over ons vind je op www.deviersprong.nl en Linkedin.
De Viersprong verlangt van een nieuwe medewerker bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag.