NIP

Home Vraag & Aanbod Klinisch Psychologen / Neuropsychologen congres

Klinisch Psychologen / Neuropsychologen congres

Stichting WKK Amsterdam 21 april 2023

 

15e Klinisch Psychologen en Klinisch Neuropsychologen Congres  ‘Gelijkwaardig? Over diversiteit en inclusiviteit’

21/04/2023

Heb jij de al aangemeld voor het 15e jaarcongres voor Klinisch psychologen en Klinisch neuropsychologen op 21 april 2023? Op deze dag organiseert de stichting WKK haar 15e jaarcongres voor en door Klinisch psychologen en Klinisch neuropsychologen in de Jaarbeurs Amsterdam. We nodigen je van harte uit om deel te nemen!

‘Gelijkwaardig? Over diversiteit en inclusiviteit’


Diversiteit en inclusiviteit; een actueel thema. Waar komen wij dit als specialisten tegen in onze behandelkamers en praktijken/organisaties? Lukt het ons vanuit gelijkwaardigheid om te gaan met cliënten en collegae die in diverse opzichten anders kunnen zijn dat wijzelf? Maken wij ons schuldig aan discriminatie? Waarschijnlijk niet, maar zijn we ons voldoende bewust van de impliciete bias die we kunnen hebben? Bias die kan voortkomen uit onze eigen sociaal-culturele achtergrond, die ons handelen en de manier van contact leggen onbewust kan beïnvloeden. Voelt de ander zich daardoor mogelijk onbegrepen, of zelfs ongelijkwaardig?

Wij hopen dat dit congres bij zal dragen aan het onszelf als specialisten kritisch bevragen: Realiseren we ons wat onze eigen positie en achtergrond betekent voor onze cliënt(en), individueel of in grotere verbanden/systemen? Welke betekenis heeft dit voor onze relaties met hen? Wat voor soorten discriminatie komen onze cliënten tegen, maar wellicht ook wijzelf? Wat betekent het dat het leeuwendeel van de specialisten wit is en van westerse afkomst? En is het wetenschappelijk onderzoek van waaruit wij diagnostiek en behandeling toepassen wel gebaseerd op voldoende diverse populaties? Veel vragen die ons als congrescommissie aan het denken zetten. Onze sprekers uit diverse invalshoeken zullen antwoorden geven, maar misschien – en dat hopen wij eigenlijk – gaat u geïnspireerd en met nieuwe vragen naar huis.

Prijzen en meer

Regulier tarief          €350,-
GIOS tarief               €200,-
Posterprijs tarief *    €125,-

*Wil je meedingen naar de posterprijs? Je maakt niet alleen kans op het winnen van een prijs van €1000,-, maar mag ook deelnemen aan het congres voor een sterk gereduceerde prijs. We dagen je uit uiterlijk op 31 maart 2023 een posterpresentatie te verzenden naar ons congresbureau ZonderZorg via: events@zonderzorg.nl. Lees hier meer over de posterprijs.

Aanmelden kan hier.

Bezoek onze website: https://www.stichtingwkk.nl/jaarcongres/