NIP

GZ-psycholoog / psychotherapeut

GGZ Drenthe Assen, Diverse locaties, Emmen, Hoogeveen 21 Juni 2022

GZ-psycholoog/psychotherapeut, MBT (Mentalization-Based Treatment), Assen, Emmen, Hoogeveen. Ben jij een gz-psycholoog of psychotherapeut en op zoek naar een uitdaging? Bekijk dan eens deze vacature bij de MBT (Mentalization-Based Treatment) van GGZ Drenthe.

Dit ga je doen

Als gz-psycholoog of psychotherapeut bij MBT-persoonlijkheidsstoornissen vervul je een rol als regiebehandelaar van een aantal patiënten. Naast behandeling die individueel en in groepsverband aangeboden wordt, houd jij je bezig met intakes, diagnostiek en het uitzetten en evalueren van behandelstrategieën. Je bent in staat volgens de werkwijze van MBT te behandelen of je hierin te laten scholen. Verder lever je een aandeel in de wekelijkse teamvergadering en intervisie en ben je in staat om nauw samen te werken met je directe collega’s: psychiater, verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en beeldend- en psychomotorische therapeuten.

Hier herken jij jezelf in

Je bent een enthousiaste collega die van pionieren en ontwikkelen houdt. Daarnaast ben je ondernemend, flexibel, crisis- en stressbestendig. Je hebt affiniteit met de doelgroep en je kunt zelfstandig behandeling bieden en planmatig en systematisch werken. Gezien de soms complexe problematiek stellen we hoge eisen aan het goed kunnen samenwerken en reflexteren op eigen handelen en dat van een ander.  Je bent EMDR geschoold of bereid je daartoe te laten scholen. Kennis van en ervaring met MBT (Mentalization-Based Treatment) is een pré of de bereidheid je hierin te scholen. Je bent tenslotte in het bezit van een rijbewijs en auto.

Over het team

Mentalization-Based Treatment (MBT) is een bewezen effectieve behandeling voor volwassenen met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) en een fragiele psychische draagkracht. De methode wordt door verschillende nationale en internationale richtlijnen aanbevolen voor de behandeling van deze aandoening. Kenmerkend voor MBT is dat er nauwelijks patiënten met BPS worden uitgesloten van behandeling. MBT wordt ook ingezet bij andere persoonlijkheidsstoornissen als primaire diagnose.

MBT bij GGZ Drenthe is een deeltijdbehandeling die zowel uit groepsbehandeling als uit individuele behandeling bestaat. De behandeling duurt gemiddeld twee jaar. Op indicatie is opschaling van zorg vanuit het eigen team mogelijk, maar MBT werkt niet outreachend.

Het team werkt op de drie behandellocaties Assen, Emmen en Hoogeveen. We werken drie dagen per week op iedere locatie. Bij het wekelijkse MDO en de intervisie is het team voltallig aanwezig. MBT is een behandeling waarbij ieder lid van het team vanuit zijn eigen opleidingsachtergrond een gelijkwaardige bijdrage levert. Het elkaar aanvullen en/of ontlasten is van groot belang. Dit kan betekenen dat er een gezamenlijk casemanagement is bij zeer complexe problemen of dat er bij opschaling van zorg collega’s in de behandeling inschuiven. Op termijn gaan we MBT op één locatie centreren waarbij we samenwerken met andere deeltijdbehandelingen.

Wij zien jou

Je zoekt uitdaging binnen een gedreven en gepassioneerd team met een duidelijk eigen gezicht. Je wilt opname-voorkomend werken en vindt het geen probleem om in Assen, Emmen en/of Hoogeveen te werken. Digitale mogelijkheden om de eventuele reisafstand en –tijd efficiënter te maken zijn beschikbaar en tevens bespreekbaar. Je bent trots op het werk wat je levert. Verder bieden wij jou:

  • salariëring volgens cao GGZ, FWG 65 (met een max. bruto maandsalaris van 5621,- euro op basis van een fulltime werkweek van 36 uur);
  • een aanstelling van 28 tot 36 uur per week, voor onbepaalde tijd.
  • scholings- en ontwikkelmogelijkheden, een goed pensioen bij pensioenfonds PZFW en een account bij Fisc Free.

Enthousiast?

Mogen we jou verwelkomen als nieuwe collega? Reageer dan via de sollicitatieknop bij deze vacature. Wij ontvangen graag je cv en motivatiebrief. Is brieven schrijven niet jouw ding? Voeg dan een kort filmpje toe waarin je je voorstelt.

Voor extra informatie over deze vacature kun je terecht bij Dave van Room, locatieteammanager, op: 06 – 46 38 27 95 of Aaltje de Jong, behandelcoördinator, op: 0592-334334. Ook als je graag eerst kennis wilt maken, vertelt Aaltje jou graag meer in een oriënterend gesprek.

Sollicitatieprocedure

Extra informatie over de sollicitatieprocedure van GGZ Drenthe vind je op https://ggzdrenthe.nl/sollicitatieprocedure.

De vacature is gelijktijdig in- en extern opengesteld. Dit betekent dat bij gelijke geschiktheid de interne kandidaat voorrang heeft op de externe kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Solliciteren