NIP

Home Vraag & Aanbod Gedragswetenschapper Landelijk

Gedragswetenschapper Landelijk

Leger des Heils Landelijk 8 September 2023

Bij het Leger des Heils zijn we trots op ons werk, trots op onze bewoners, cliënten en deelnemers, trots op elkaar.

We hebben één missie: Doorgaan waar anderen stoppen. Samen inzetten voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact! Van jong tot oud, van ambulant tot intramuraal, van volwassenzorg tot jeugdzorg.

Voor jou als gedragswetenschapper, orthopedagoog of psycholoog hebben we op verschillende locaties door ons land mooie opdrachten liggen. (Loondienst, voor langere tijd)

Benieuwd hoe je werkdag bij ons eruit kan zien? Kom koffiedrinken en we vertellen je er graag over.

Een verhaal over een van onze Gedragswetenschappers kun je vinden op onze site.

Wat ga je doen?

Als gedragswetenschapper bij Het leger des Heils ben je betrokken bij de hulpverlening/gedwongen kader van verschillende doelgroepen. Van beschermd wonen, maatschappelijke opvang, Jeugdbescherming, ambulante hulpverlening voor volwassenen tot jeugd- en gezinshulpverlening. Veelal is er sprake van meervoudige problematiek. Je levert een bijdrage aan deskundigheidsbevordering van onze professionals op onze locaties door het land.

In multidisciplinaire samenwerking draag je vanuit je kennis en expertise bij aan de analyse van de situatie en beoordeelt de casus. Je helpt, samen met de betrokken hulpverlening, te komen tot een duurzame oplossing.

Nog niet uitdagend genoeg?

Je werkt bij ons niet alleen op casusniveau, maar je bent ook betrokken bij ontwikkelingen zowel landelijk als regionaal. Je adviseert in de samenwerking met gemeenten en andere ketenpartners. Je sluit je als collega aan bij de landelijke vakgroep en werkt samen met je collega’s van de behandelstaf. Elkaar scherp houden, leren én inspireren. Ook draag je bij aan de (door)ontwikkeling van verschillende methodieken die we toepassen bij het Leger des Heils. Je krijgt bij ons volop de ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen, op persoonlijk en professioneel vlak.

We hebben mogelijkheden vanaf 16 uur, waarbij een combinatie van verschillende afdelingen zeker tot de mogelijkheden behoort. (Wanneer je meer uren beschikbaar bent)

Kennis maken? We zien er naar uit je om te ontmoeten.

Dit ben jij

Wij zoeken een overtuigende collega die gedreven is om binnen een dynamische setting te werken. Een collega die goed kan analyseren en die kaders mee kan geven zodat onze professionals hun werk goed kunnen doen. In je oordeelsvorming ben je in staat op basis van relevante gegevens een goed advies te geven.

Door hectiek op we werkvloer laat jij je niet uit het veld slaan, maar weet je structuur aan te brengen. Je neemt het voortouw, motiveert, stimuleert en hakt knopen door. In je werk ben je gericht op samenwerken. Je ziet overal kansen en weet collega’s te activeren om deze kansen ook te pakken.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of psychologie;
 • BIG en/of SKJ-registratie op master of post-master niveau (of je kunnen laten registreren);
 • Bij voorkeur een diagnostische aantekening NIP of NVO;
 • Bij voorkeur enige jaren werkervaring in bijvoorbeeld jeugdzorg, GGZ, ouderenzorg of de strafketen.

Tijdens je sollicitatie vragen wij je iets te vertellen over je geloofsovertuiging.

Dit bieden wij

Een baan om trots op te zijn!
We bieden je:

 • Eerst een jaarcontract voor de samen afgestemde uren met de intentie om daarna een vast
  dienstverband aan te gaan;
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 10 (max € 5.272, – bruto) of CAO Jeugdzorg schaal
  11 (max € 5.298, – bruto) bij een 36-urige werkweek. Inschaling en cao-bepaling afhankelijk van afdeling, opleiding en werkervaring;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar en een vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • Conform deze CAO’s ook uitstekende regelingen m.b.t.: reiskosten, fietsregeling, pensioen, verlof, vitaliteit, zorgkosten en sportbudget. Bekijk de CAO’s ook zeker even online!

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via onze LdH Academie, gericht op jouw werkgebied. Daarnaast bouw je maandelijks een loopbaanbudget op die je voor je eigen ontwikkeling of duurzame inzetbaarheid kunt gebruiken.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuiteen christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Interesse en contact

Bij het Leger des Heils vinden we het leuk om je een kijkje in de keuken te geven. Daarom kunnen we
jou onze podcast van harte aanbevelen. (Klik hiervoor op de link)
Podcast: Hoe was je dag | Gedragswetenschapper | klik hier

En dan is het nu tijd om te reageren op deze leuke baan! Dat kan via onze website en mag met een cv en korte motivatie. Wij vinden het vooral ook mooi om samen in gesprek te gaan, om te kijken of we iets voor élkaar kunnen betekenen.

Heb je nog vragen?

Neem gerust contact op met onze recruiters Marjolein de Groot-Mulder, via 0621368556 of marjolein.mulder@legerdesheils.nl of Chris Casteleijn, via 0625765725 of
chris.casteleijn@legerdesheils.nl

Zij staan je graag te woord!