NIP

Gedragswetenschappelijk Docent

Erasmus MC Rotterdam 25 Oktober 2022

| 21 -22 uur per week | Erasmus MC |

 

Erasmus MC, Huisartsgeneeskunde  heeft een vacature voor een

Gedragswetenschappelijk Docent

21 -22  uur per week

Functie-inhoud
U verzorgt samen met huisartsdocenten onderwijs aan twee groepen van 12 artsen in opleiding tot specialist Huisartsgeneeskunde (aios). Het onderwijs waar u bij betrokken bent betreft met name arts-patiënt communicatie (bijvoorbeeld feedback op opnames van consulten), professionaliteit (bijvoorbeeld leren van onderling uitwisselen van ervaringen en modules rond autonomie, fouten maken en ethiek) en vakinhoudelijk onderwijs (bijvoorbeeld psychopathologie).

U werkt zowel gestructureerd vanuit het curriculum, de eindtermen en de voorgeschreven leerstof als ongestructureerd vanuit ervaringen en problemen uit de huisartspraktijk van de aios. Samen met uw collega’s verbetert u de inhoud en de vorm van het onderwijs en adviseert u over de geschiktheid van de aios om hun opleiding te vervolgen en af te ronden. De aios worden in de huisartspraktijk opgeleid door huisartsopleiders. U begeleidt ook deze groep opleiders, draagt bij aan hun didactische scholing en monitort het leerklimaat in de praktijk.

Werkomgeving
In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

 

De afdeling Huisartsgeneeskunde heeft onder meer de taak artsen tot huisartsen op te leiden; de driejarige huisartsopleiding is een geneeskundige specialisatie na het artsexamen. De aios werken 4 dagen per week in een huisartspraktijk onder begeleiding van een ervaren huisartsopleider. Daarnaast volgen zij één dag per week groepsonderwijs op de afdeling.

Profiel

 • Wij zoeken een enthousiaste en kundige collega met een doctoraal of master examen Psychologie en minimaal 5 jaar werkervaring na het doctoraalexamen in de hulpverlening. Een registratie als GZ-psycholoog, psychotherapeut, of klinisch (neuro)psycholoog heeft de voorkeur.
 • U heeft een wetenschapsoriëntatie: u kent en past de resultaten toe van (recent) wetenschappelijk onderzoek in hulpverlening en onderwijs.
 • U onderschrijft en onderwijst onze visie op het belang en gebruik van evidence based medicine.
 • U heeft bij voorkeur ervaring met (langlopend) groepsonderwijs en u bent bekwaam in de overdracht van kennis en vaardigheden op medisch-psychologisch, communicatief en didactisch gebied.
 • U kunt groepsdynamische processen hanteren in ongestructureerd onderwijs.
 • U maakt thematische onderwijsprogramma’s en u bent bekwaam in onderwijs rond professionaliteit.

Wij bieden u cursussen om uw didactische competenties op niveau te brengen. Een ervaren collega zal u coachen tijdens uw inwerkperiode. Uw werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Een test gebaseerd op de gevraagde werkzaamheden en kwaliteiten zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij
Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.

 • U ontvangt een contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € € 6.337,- (schaal 12) bij een volledige werkweek van 40 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken..

 

Inlichtingen en Solliciteren
Voor meer informatie over deze functie neemt u contact op met Frits Bareman, adjunct hoofd Huisartsopleiding en gedragswetenschapper: 010 703 79 90/ f.bareman@erasmusmc.nl.

Solliciteren? Klik dan hier

Link naar vacature: https://www.werkenbijerasmusmc.nl/vacature/79581/gedragswetenschappelijk-docent-42.17.22.tg

www.werkenbijerasmusmc.nl