NIP

Home Vraag & Aanbod Gedragsdeskundige

Gedragsdeskundige

Odion Wormer 12 Mei 2023

Gedragsdeskundige, met als specialisatie Verstandelijk Gehandicapten

Karin is een gezellige vrouw van 21 jaar met een vlotte babbel. Zij voelt zich thuis in haar appartement, waar zij zelf haar huishouden runt, en iedereen is daar welkom. Toch heeft ze veel ondersteuning nodig en wordt ze gemakkelijk overschat. Haar emotionele ontwikkeling ligt rond de 2 jaar. De laatste maanden heeft Karin regelmatig korte relaties met mannen die ze leert kennen via social media. Ze geniet van de aandacht, maar wordt liever niet aangeraakt. De mannen willen graag seks. Het team vraagt zich af of ze het omgaan met die vrienden moet beperken, omdat ze bang zijn dat Karin wordt misbruikt.

Wil jij met jouw kennis en gedrevenheid teams ondersteunen om mensen met een verstandelijke beperking een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden? Zie jij de mogelijkheden die iemand als Karin heeft en weet jij deze te benutten? Dan is dit jouw kans om onze nieuwe collega te worden!

Wat ga ik doen

Als gedragsdeskundige speel je een sleutelrol in het leven van onze cliënten. Je begrijpt waarom mensen met een verstandelijke beperking zich op een bepaalde manier gedragen en weet hoe je de juiste ondersteuning kunt bieden. Je zit op de tandem met de teamleider die de randvoorwaarden creëert. Jij richt je op de inhoud en werkt samen met begeleiders om de hoogst mogelijke kwaliteit van leven voor onze cliënten te bereiken. Dit omvat onder andere handelingsgerichte diagnostiek en mediërende behandeling. Je participeert in multidisciplinaire overleggen en ziet erop toe dat het methodisch handelen van begeleiders wordt verbeterd. Je geeft deskundigheidsbevordering over VG en leeft voor hoe methodisch werken vanuit Ons Kompas vorm wordt gegeven. Bij Odion geloven we dat ieder mens uniek is en dat iedere situatie vraagt om een persoonlijke aanpak. Daarom krijg jij als gedragsdeskundige de vrijheid en de verantwoordelijkheid om de juiste ondersteuning te bieden en creatieve oplossingen te bedenken. Het is een afwisselende baan waarin je jouw bezieling voor het vak, en de mens, volledig kunt uiten!

Uniek aan Odion

Bij Odion is Ons Kompas de leidraad en toetssteen voor ons handelen. Het beschrijft onze visie op de mens en de samenleving. Bij Odion vinden we dat ieder mens uniek is. Dat je meedoet en dat je keuzes mag maken. Of je nu cliënt of medewerker bent. We vinden het belangrijk dat iedereen eigen talenten en kwaliteiten in kan zetten en kan ontwikkelen. Dat je dit kan doen door ervaringen op te doen en dat je al je vragen mag stellen. Geen vraag te gek is ons motto.

Wat kun je van ons verwachten

 • Een organisatie die zich voor de 4e keer op rij tot één van de beste werkgevers mag noemen.
 • Een bruisend team met enthousiaste collega’s die jou graag een warm welkom heten.
 • Een groot aanbod aan trainingen en cursussen met alle ruimte om jouw talent verder te ontwikkelen.
 • Salaris conform cao Gehandicaptenzorg FWG 60 van € 3.482,- tot € 5.062 bruto per maand (fulltime).
 • Het aantal uur en werkdagen zijn bespreekbaar.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarinkomen en vakantietoeslag van 8% per jaar.
 • Zakelijk mobiel (iPhone of Samsung) en een laptop/iPad behoort tot de mogelijkheden.
 • Reiskostenvergoeding, fietsenplan, bedrijfsfitnessplan en uitstekende pensioenregeling.
 • Ruimte en vrijheid om jouw ideeën te delen en verbeteringen door te voeren waar nodig.
 • Een flinke dosis plezier en humor in je nieuwe baan!

Waarom wij jou willen hebben

 • Een afgeronde wetenschappelijke opleiding orthopedagogiek.
 • Ervaring met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is een pre.
 • Je bent een positief ingesteld mens en staat stevig in je schoenen:
 • Je hebt een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel en zelfreflectie.
 • Je kunt ‘omdenken’ en weet de juiste prioriteiten te stellen.
 • Je bent bereid om consultatiediensten te draaien.
 • Hoe druk of hectisch je werk ook kan worden, je vergeet nooit de mens voorop te stellen.

Hoe nu verder

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wij willen je graag als nieuwe collega! Je kan solliciteren tot en met 12 juni 2023 via het sollicitatieformulier op onze website.
Liever eerst even kennismaken of heb je vragen? Ook dat kan! Bel gerust naar Ageeth von Meyenfeldt – Erkamp (manager zorg) op 06 57159627 of a.erkamp@odion.nl of Gerdien Rebel, (GZ-psycholoog) op 06 51268214 of g.rebel@odion.nl Zij staan je graag te woord!

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.