NIP

Home Studenten Vacatures SPS-NIP Expertgroep Klimaat en Gedragsverandering

Student in Expertgroep Klimaat- en Gedragsverandering

De Expertgroep Klimaat- en Gedragsverandering van het NIP zoekt een student-lid!
Ben jij een psychologiestudent met interesse in klimaat- en gedragsverandering? Heb je affiniteit met gedragsbeïnvloeding en gedragsverandering? Wil jij je medestudenten vertegenwoordigen onder professionele psychologen? Lees dan snel verder!

Expertgroep Klimaat en Gedragsverandering
Klimaatverandering vraagt om een massale en radicale gedragsverandering van mensen. Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te kunnen halen moeten veranderingen in levensstijl en op systeemniveau plaatsvinden in alle aspecten van de samenleving (denk bijvoorbeeld aan verduurzamen van huizen, CO2-reductie van bedrijven, duurzaam vervoer, en het eten van minder vlees en zuivel). Psychologie van gedragsverandering speelt dan ook een essentiële rol bij de huidige klimaatvraagstukken. Om te zorgen dat er maximaal gebruik gemaakt wordt van wetenschappelijke en praktijkkennis over klimaat gerelateerde gedragsverandering, heeft het NIP de ‘Expertgroep Klimaat- en Gedragsverandering’ opgericht.

De expertgroep heeft een aantal doelen opgesteld waar ze zich mee bezig houden:

 1. Profileren (klimaat-) psychologen als dé experts in gedragsverandering en -beïnvloeding
 2. Prioriteren van klimaat binnen de psychologie
 3. Beleidsbijdrage binnen de Nederlandse overheid
 4. Netwerk voor klimaat- en gedragsverandering psychologen
 5. Expertise bundeling en kwaliteitsbewaking

Om meer te lezen over de expertgroep kan je hier een kijkje nemen op de website!

Student in Sectie Expertgroep Klimaat- en Gedragsverandering
Als Student in Sectie (SiS’er) ben je de vertegenwoordiger van de psychologiestudenten in de expertgroep. Je woont de maandelijkse vergaderingen van de expertgroep bij en maakt hiervan de notulen. Je denkt en vergadert mee over actuele ontwikkelingen binnen het werkveld, en denkt mee over het perspectief van studenten binnen dit werkveld. Je bent ook een vraagbaak voor leden van SPS-NIP op het gebied van klimaat en gedragsverandering. Daarnaast zal je samen met leden van SPS-NIP projecten opzetten met betrekking tot klimaat en gedragsverandering.

Sectie Sociale & Economische Psychologie (SEP)
De Expertgroep Klimaat en Gedragsverandering is onderdeel van de sectie SEP. De sectie Sociale & Economische Psychologie richt zich op psychologen die werken aan positieve gedragsbeïnvloeding en -verandering in wetenschap, profit en/of non-profit organisaties. Denk daarbij aan aandachtsgebieden als sociale psychologie, economische psychologie, consumentenpsychologie, gedragsbeïnvloeding, mediapsychologie en meer.

De Expertgroep zoekt een enthousiaste psychologie student die:

 • Met enthousiasme deze functie oppakt.
 • Belangstelling heeft voor klimaat en gedragsverandering.
 • Snel dingen oppikt, zelfstandig kan werken maar ook goed kan samenwerken.
 • Het een leuke uitdaging vind om met een kleine groep betrokken professionals te werken.
 • Gemiddeld twee uur per week beschikbaar is voor deze functie voor minimaal één tot drie jaar.

Als Student in Sectie krijg je de mogelijkheid om:

 • Veel te leren over het werkveld, opleidingsmogelijkheden en andere werk gerelateerde zaken op het gebied van klimaat- en gedragsverandering.
 • Kennis te maken met het werkveld van de psychologie in het algemeen.
 • Op een informele wijze kennis te maken met psychologen uit de praktijk en zo een netwerk op te bouwen.
 • Deel te nemen aan verschillende activiteiten van SPS-NIP waaronder de Actieve Leden Dagen en SiS-uitjes, waarbij je andere actieve leden van SPS-NIP ontmoet.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Je mag altijd de huidige SiS’er, Eveliene, een berichtje sturen via sisklimaatgedrag@spsnip.nl

Extra informatie over de Expertgroep Klimaat- en Gedragsverandering vind je hier.

Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar de netwerkcoördinator: netwerkcoordinator@spsnip.nl of bel 06-26512380 voor meer informatie.

 

SPS-NIP is er voor álle psychologiestudenten. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons, ongeacht gender, etniciteit, religie, geaardheid en gezondheid.