NIP

Home Studenten Over SPS-NIP Samenwerkingen

Samenwerkingen

Op deze pagina vind je de samenwerkingen van SPS-NIP breed, de Nationaal Congres Commissie en de Carrière Commissie, en kun je meer over hen lezen.

Wil je ook op deze pagina? Neem dan contact op met onze financieel coördinator via financieelcoordinator@spsnip.nl.

Samenwerkingen van het Nationaal Psychologie Congres 2023

De hoofdsponsor:

vLOGO

Zoek jij na je master psychologie verdere verdieping en verbreding op
het gebied van diagnostiek en behandeling? En wil je je graag ontwikkelen tot professionele
therapeut? Dan is de GZ-opleiding een mooie volgende stap.
De GZ-opleiding is gericht op het verwerven van competenties die je helpen bij de
uitoefening van het beroep gz-psycholoog. De opleiding heeft een generalistisch karakter met
een sterke nadruk op Evidence Based Mental Health (EBMH), waarbij er ook aandacht is
voor het hanteren van de therapeutische relatie.
Meer informatie, ook over de andere BIG-opleidingen, vind je op www.vlogo.nl of de website
van het opleidingsinstituut in jouw regio.

Klik hier voor meer informatie over de BIG opleidingen.

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tilburg University

Tilburg University logo SPS-NIP

De Psychologie Masters van Tilburg University hebben je veel te bieden. In onze masters ontwikkel je een dieper begrip van menselijke cognitie en gedrag. Verdiep je in het gedrag van mensen binnen verschillende sociale contexten en in relatie tot het brein, om inzicht te krijgen in complexe processen zoals besluitvorming of ontwikkelingsproblematiek.

Binnen het vakgebied Sociale Psychologie bestudeer je hoe mensen zich in hun sociale omgeving gedragen en wat dit gedrag beïnvloedt. De masters zijn sterk verweven met de praktijk.

  • Sinds 1972 is Tilburg University specialist in de unieke master Economic Psychology. Specialiseer je in het maken van keuzes gerelateerd aan marketing, financieel gedrag en communicatie. Je leert hoe organisaties economische en psychologische theorieën gebruiken om consumentengedrag te begrijpen en beïnvloeden.
  • De master Work and Organizational Psychology leert je hoe je oplossingen voor menselijke problemen in werk- en bedrijfsomgevingen kunt toepassen.

Onze Research Masters zijn toonaangevend in hun vakgebied:

Geïnteresseerd? Bekijk onze website of bezoek onze Master Open Dag op 18 maart 2023.

King Nascholing

Waarom zou hoogwaardige nascholing veel geld moeten kosten? “Dat kan efficiënter en voordeliger!” dachten Kim en Ingrid van King nascholing. Het idee voor King nascholing was geboren en we bundelden onze ervaring, expertise en ons enthousiasme. Onze missie: hoogwaardige, praktijkgerichte en betaalbare cursussen aanbieden voor psychologen, orthopedagogen, POH GGZ-ers en jeugdzorgwerkers.

Waarom King nascholing?
Veel enthousiasme, praktijkervaring en een slimme aanpak zijn de belangrijkste redenen waarom wij hoogwaardige en volledig geaccrediteerde cursussen voor psychologen en orthopedagogen kunnen aanbieden tegen concurrerende tarieven.
Dankzij onze persoonlijke ervaring, expertise en achtergrond kennen wij de behoeften omtrent nascholing in de Jeugdzorg, GGZ en onderwijs en het belang van de koppeling naar de praktijk.
Bovendien zijn wij als geen ander in staat om op flexibele wijze in te spelen op de specifieke wensen van onze cursisten.
Niet alleen kun je bij ons terecht voor een breed scala aan cursussen maar sinds 1 april 2021 is King nascholing door het Ministerie van VWS erkend om de opleiding tot Orthopedagoog Generalist aan te bieden. Ook bieden wij de mogelijkheid om het individuele opleidingstraject tot Kinder- en Jeugdpsycholoog te volgen. Dit is zeker niet alles. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem eens een kijkje op onze website, en schroom vooral niet om contact met ons op te nemen: www.kingnascholing.nl

iPractice

iPractice | Mentale gezondheid bereikbaar voor iedereen
iPractice is een GGZ-instelling voor online en offline behandeling van klachten als depressie, angst, paniek, trauma, ptss, slaapproblemen, stress of een negatief zelfbeeld. Wij werken ‘blended’. Dit betekent dat onze psychologen online behandeling bieden via videoconsult, met aanvullend fysieke verdiepende gesprekken op onze locaties. 100% online behandeling is ook mogelijk. Door onze blended methode zijn er bij iPractice korte wachttijden.

Oplossingsgericht behandelen
Wij werken oplossingsgericht en richten ons op wat onze cliënten willen verbeteren in hun leven. Wij bouwen aan de veerkracht van cliënten en houden van een positieve benadering. De oplossingsgerichte benadering brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst wordt er minder tijd en aandacht besteed aan het lijden en de problemen. De focus ligt op het doel, wat motivatie geeft en de behandeling korter maakt. Daarnaast leert de cliënt tijdens de behandeling zelf oplossingen te bedenken. De cliënten ontwikkelen een oplossingsgerichte mindset waardoor ze ook na de behandeling in oplossingen kunnen denken.

Healing environment met minimale administratielast
Psychologen bij iPractice maken gebruik van technologie waardoor zij minder tijd kwijt zijn aan administratieve taken. Zo houden zij meer tijd over voor cliënten. Onze psychologen voorzien van minimale administratielast is onderdeel van onze healing environment. De psycholoog heeft de tijd om af te schakelen en om op te laden gedurende de werkdag. Zo draagt iPractice bij aan
het werkplezier en de mentale gezondheid van psychologen. Wij vinden de mentale gezondheid van onze psychologen namelijk net zo belangrijk als dat van onze cliënten.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Bezoek ons dan op de informatiemarkt 24 februari!
Bekijk in tussentijd alvast onze bedrijfsvideo waarin je een impressie krijgt van de sfeer binnen
iPractice.

Sectie GGZ

Wil jij na je studie in de GGZ gaan werken? En ben je benieuwd wat het NIP dan voor jou kan betekenen? Maak dan alvast kennis met de sectie GGZ!

De sectie GGZ, de grootste sectie binnen het NIP, zet zich in voor het brede werkveld van de geestelijke gezondheidszorg. De sectie verwelkomt alle psychologen die werkzaam zijn in de ggz, maar ook studenten psychologie die geïnteresseerd zijn in onze sectie. Leden worden geïnformeerd over de ontwikkelingen in het veld en kunnen kennis en ervaring uitwisselen. Er gebeurt momenteel veel binnen de GGZ. Vanuit de sectie houden we ons bezig met een tal van thema’s die invloed hebben op de beroepsuitoefening van de psychologen werkzaam binnen de GGZ.

Ben je lid van SPS-NIP en geïnteresseerd in onze sectie? Geef dit dan in Mijn-NIP aan, dan ontvang je voortaan ook onze nieuwsbrief in je mailbox en kan je ons volgen!

Yes We Can Clinics

Yes We Can Clinics

Dé kliniek voor 13- t/m 27-jarigen met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen.

Waarom doen we wat we doen?
Omdat er tienduizenden jongeren en jongvolwassenen rondlopen met heftige psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Omdat tal van behandelingen, therapieën en zorginstellingen
voor déze jongeren niet hebben geholpen. En omdat wij zien dat onze unieke aanpak wél werkt. De sleutelwoorden? Onvoorwaardelijke warmte, veiligheid, verbinding en op het juiste moment de confrontatie. Het maakt ons tot een van de meest intensieve en effectieve klinieken van Nederland en ver daarbuiten.

Alles voor de fellow

De jongeren bij Yes We Can Clinics noemen we geen cliënten maar ‘fellows’, waarmee we de afstand tussen onze collega’s en jongeren zoveel mogelijk minimaliseren. We werken met een
multidisciplinair team van psychologen, orthopedagogen, psychiaters, ervaringsdeskundige, counselors en jongerencoaches, ondersteund door honderden collega’s. Allemaal gedreven door de overtuiging: “Alles voor de fellow.” Voordat jongeren en hun ouders bij Yes We Can Clinics aankloppen, hebben ze vaak al vele vormen van hulpverlening gehad. Wij geven deze jongeren én hun gezinnen handvatten om hun problemen te tackelen, een echte gedragsverandering te realiseren en weer mee te doen in de maatschappij.

Het behandelprogramma

Het behandelprogramma bestaat uit een unieke combinatie van intensieve therapeutische sessies en sport- en outdoor activiteiten. Jongeren doorlopen de behandeling altijd samen met andere fellows, zodat ze samen erkennen dat ze problemen hebben, om hulp leren vragen, problemen aanpakken en een blijvend  verandering realiseren. Ook voor ouders en/of verzorgers is er een intensief programma en we hebben volop aandacht voor broers en zussen. En dan zijn er nog de intensieve nazorg ende fysieke en digitale Yes We Can Meetings. Kortom, de Yes We Can Fellowship is voor het leven.

Werken bij Yes We Can Clinics
Wil jij een positieve draai geven aan de levens van duizenden jongeren (fellows) én hun families? Bekijk onze vacatures op www.werkenbijyeswecanclinics.nl.

 

Sectie A&O

Sectie Arbeid & Organisatie NIP

Wat doet een Arbeids- en Organisatiepsycholoog nu eigenlijk? En wat is Arbeids- en Organisatiepsychologie precies?

Werk speelt een belangrijke rol in ieders leven. Maar werk veranderd. Dat is van alle tijden. In het digitale tijdperk gaat deze verandering echter sneller dan ooit. Dat heeft impact op organisaties, werk en mensen. Van hiërarchie naar netwerk van teams. Van statische functies naar rollen met diverse relaties. Van een statisch beroep naar duurzame inzetbaarheid. Dat stelt eisen aan de veranderkracht van mensen. Jezelf opnieuw uit kunnen vinden. Voortdurend.

De A&O Psycholoog staat middenin dit proces. Als professional maakt de A&O Psycholoog gebruik van wetenschappelijk gefundeerde methoden die wordentoegepast in de praktijk. Hierbij houdt de A&O psycholoog zich bezig met onder andere personeelsselectie, loopbaanontwikkeling, training, management, werkstress en ziekteverzuim, counseling, sociale werkvoorziening en beroepskeuze. Deze draagt bij aan het versterken van de werkende persoon, het team, de organisatie en de maatschappij. De A&O psycholoog werk aan de ‘Corporate psychological responsibility’. Oftewel, het kracht geven aan de kwaliteit van mensen in organisaties.

De sectie Arbeid & Organisatiepsychologie zet zich in voor psychologen werkzaam op het gebied van de Arbeid- en Organisatiepsychologie en de Arbeid- en Gezondheidspsychologie (A&G). De werkgroepen van de sectie ontwikkelen onder andere kennis over de thema’s burn-out, artificiële intelligentie en leidinggeven. Deze kennis delen zij graag.

Als student lid bij SPS-NIP krijg jij korting op bijeenkomsten van het NIP! Een mooie kans om meer te leren over hoe het er aan toe gaat in het werkveld. Wil je meer weten over de Sectie A&O Psychologie of je direct inschrijven voor één van de bijeenkomsten, ga dan naar: https://psynip.nl/secties/sectie-arbeid-organisatie/

Radboud Universiteit

Bij de Radboud Universiteit in Nijmegen kies je één van de drie masterprogramma’s en specialiseert je in het bijbehorende werkveld en functieprofiel: Gezondheidszorgpsychologie, Work, Organisation and Health of Behaviour Change.

Gezondheidszorgpsychologie: Wil jij graag een toekomstige baan als psycholoog in de gezondheidszorg? Met de masterspecialisatie Gezondheidszorgpsychologie leg je in één studiejaar het fundament voor deze toekomst.

Behaviour Change: Waardoor wordt menselijk gedrag bepaald? Hoe kunnen we menselijk gedrag veranderen? Wat zijn onze drijfveren als mens? In de masterspecialisatie Behaviour Change leer je op een wetenschappelijke manier onderzoek te doen naar gedragsbeïnvloeding.

Work, Organisation and Health: Wil je het beste in mensen naar boven
brengen? Wil je hen motiveren om met plezier en in goede gezondheid te werken? Als deze vragen jou aanspreken is deze masterspecialisatie echt iets voor jou!

Hoe kom je erachter of een master echt bij je past? Neem deel aan de Master Open Dag op donderdag 9 maart, volg een Master Meeloopdag (gedurende het jaar) of stel je vragen aan onze huidige studenten. Kijk voor meer informatie op
https://www.ru.nl/opleidingen/masters/psychologie

Over de Radboud Universiteit Nijmegen:
De Radboud Universiteit is gevestigd op een groene, moderne campus met state-of-the-art voorzieningen. Kenmerkend zijn de persoonlijke aandacht, het intensieve onderwijs en de hechte gemeenschap. Dit leidt tot kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek. De Radboud Universiteit Nijmegen is hierdoor een succesvolle universiteit van internationale betekenis.

Universiteit Utrecht

Kijk voor meer informatie over de bachelor Psychologie op:

https://www.uu.nl/bachelors/psychologie

Kijk voor meer informatie over de specifieke masters op:

Clinical Child and Adolescent Psychology

https://www.uu.nl/en/masters/clinical-child-and-adolescent-psychology

Clinical Psychology

https://www.uu.nl/en/masters/clinical-psychology

Neuropsychology

https://www.uu.nl/en/masters/neuropsychology

Social, Health and Organisational Psychology

https://www.uu.nl/en/masters/social-health-and-organisational-psychology

Applied Cognitive Psychology

https://www.uu.nl/en/masters/applied-cognitive-psychology

Social and Health Psychology (research)

https://www.uu.nl/en/masters/social-and-health-psychology-research

Open Universiteit

Open Universiteit logo SPS-NIP

De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs. Aan de verschillende faculteiten wordt onderzoek verricht op diverse wetenschapsgebied. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s of cursussen volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De faculteit Psychologie biedt een wetenschappelijke bachelor-, premaster- en masteropleiding psychologie aan. De masteropleiding heeft vijf varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie, Klinische kinder- en jeugdpsychologie en Levenslooppsychologie. Soms volgen studenten een premasterprogramma voordat ze met de masteropleiding mogen starten, afhankelijk van de genoten vooropleiding. De faculteit stemt het opleidingsaanbod voortdurend af op de steeds veranderende maatschappij en de maatschappelijke zorgvraag. Dit uit zich in een flexibel opleidingsaanbod waarin studenten optimaal kunnen leren, ontwikkelen, samenwerken en slagen.

Ons psychologieonderwijs is flexibel en veelal online, maar kent ook diverse face-to-face- bijeenkomsten. Contactmomenten zijn immers noodzakelijk om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om te kunnen functioneren in het beroepenveld. De Open Universiteit is daarom zeer geschikt voor studenten die werk en studie willen combineren of voor mensen die zich willen bijscholen. Denk daarbij aan het behalen van de Basisaantekening psychodiagnostiek of het wegwerken van deficiënties voor de GZ opleiding. Je kunt bij de Open Universiteit een aantal vakken volgen die de beroepsvereniging NIP voorschrijft. Deze vakken zijn allemaal door het NIP geaccrediteerd.

Informatie: ou.nl/psychologie
Vragen: studieadvies.psychologie@ou.nl

Universiteit van Amsterdam

Als psycholoog gebruik je wetenschappelijke kennis om iets te begrijpen van wat anderen denken, voelen, willen en doen. Tijdens je studie train je je wetenschappelijke vaardigheden en je
schrijfvaardigheden. Psychologie studeren aan de UvA (Universiteit van Amsterdam) geeft je de mogelijkheid je te specialiseren in specifieke richtingen binnen het vakgebied.

Eenjarige master Psychologie
Je kunt de eenjarige master Psychologie volgen in verschillende richtingen:
– Behavioural Data Science
– Brain & Cognition in Society
– Cultural Psychology
– Coaching & Vitality in Organizations
– Consultancy & Organisational Development
– Health Promotion and Behaviour Change
– Human Resource & Career Management
– Social Influence
– Sport &Performance Psychology
– Training & Ontwikkeling / Training & Development

Research Master Psychology

Zoek je meer uitdaging? Dan is de Engelstalige Research Master Psychology wellicht iets voor jou of de interdisciplinaire master Brain and Cognitive Sciences.

Master Gezondheidszorgpsychologie

Naast de eenjarige master Psychologie en de tweejarige Research Master, wordt de eenjarige master Gezondheidszorgpsychologie aangeboden. De eenjarige master Gezondheidszorgpsychologie staat in het teken van de klinische tracks. Daaronder vallen:   Klinische Neuropsychologie, Klinische Forensische Psychologie, Klinische Ontwikkelingspsychologie en Klinische Psychologie.

Deze master is bedoeld voor studenten die een klinische specialisatie hebben gekozen en die na de master in aanmerking willen komen voor de postmasteropleiding tot GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog) of een andere post-initiële vervolgopleiding, zoals de postmaster opleiding Psychotherapie. Naast specialistische cursussen bestaat het studiejaar voornamelijk uit de afstudeeropdracht. Je loopt stage, voert zelfstandig psychologisch onderzoek uit en doet hier verslag van (masterthese). Welke master past bij jou? Lees op onze website meer over de verschillende mastertracks.

Uitgeverij SWP

Uitegeverij SWP NCC SPS-NIP

Uitgeverij SWP is dé uitgeverij van vakboeken en vakbladen voor de psychologiestudent. Als toekomstig GGZ-professional ben jij natuurlijk geïnteresseerd in alles wat er op jouw vakgebied te lezen valt.

Kijk voor een overzicht van ons aanbod op www.swpbook.com/boeken/9/psychologie

Je kennis paraat houden doe je ook met ggzdigitaal.nl en sociaaldigitaal.nl, de digitale kennisbanken voor de GGZ en het sociaal domein. Een omvangrijk overzicht van honderden artikelen uit onze vakbladen, diverse boeken en allerhande beleidsdocumenten. Gerangschikt in overzichtelijke categorieën en via een handige zoekfunctie razendsnel beschikbaar.

SWP werkt nauw samen met haar zusterorganisaties:

Logavak Opleidingsgroep, na- en bijscholing (www.logavak.nl)

Logacom BV, congressen, webinars en symposia (www.logacom.nl)

Rijksuniversiteit Groningen

RUG logo SPS-NIP

Are you considering specializing in:

  • Work & Organizational Psychology
  • Environmental Psychology
  • Clinical Forensic Psychology and Victimology
  • Applied Cognitive Neuroscience
  • Theory and History of Psychology

We offer high ranking internationally oriented programmes, with a strong emphasis on the integration of research results within education. An internship is part of all our masters programmes.

Check out the master’s programmes in Groningen on www.rug.nl/masters/psychology!