NIP

Organen

Het Landelijk Bestuur is dagelijks bezig met de belangenbehartiging van (psychologie)studenten en het coördineren van de gehele studentensectie. De Studenten in Secties (SiS’ers) laten in verschillende secties van de psychologie de stem van de student horen. De zes landelijke Commissies en elf Stedelijke Besturen organiseren allerlei activiteiten op landelijk en regionaal niveau. Het Trainersbureau biedt verschillende trainingen aan en de Stagebank Recruiters houden onze Stagebank up-to-date. Daarnaast vertegenwoordigt SPS-NIP op internationaal niveau de stem van de Nederlandse psychologiestudent als lid organisatie van de European Federation of Psychology Students Associations (EFPSA).

Stedelijk Besturen

In elke stad waar de universitaire bachelor psychologie wordt aangeboden in Nederland is een Stedelijk Bestuur van SPS-NIP gevestigd.

De Stedelijke Besturen organiseren elk collegejaar ruim zestig uiteenlopende studie en carrière gerelateerde activiteiten. Deze activiteiten geven jouw een kijkje in de verschillende vakgebieden van de psychologie. Het gaat om o.a. carrière dagen zoals de Experience Your Future days, lezingen, workshops en netwerkactiviteiten. Er worden zowel Nederlandstalige als Engelstalige activiteiten georganiseerd. De activiteiten worden georganiseerd met het oog op voorbereiding op het werkveld.

Klik op jouw studentenstad voor de Facebookpagina van het desbetreffende Stedelijk Bestuur!

Commissies

SPS-NIP vindt de toekomst van jou en alle andere psychologiestudenten heel belangrijk!

Jaarlijks zet SPS-NIP zich hiervoor in met behulp van 7 landelijke commissies. Op uiteenlopende manieren zetten zij zich in om relevante, toekomstgerichte activiteiten en acties op te zetten. De commissies van SPS-NIP zijn dóór en vóór psychologiestudenten en wisselen jaarlijks van samenstelling. Wil jij meer informatie over een van de commissies? Stuur dan een mailtje naar een van de onderstaande mailadressen!

Klik op de commissie voor de desbetreffende Facebookpagina!

Trainersbureau: trainersbureau@spsnip.nl
Carrière Commissie: cc@spsnip.nl
Landelijke Excursie Commissie: lec@spsnip.nl
Psychologieweekend Commissie: psychologieweekendcommissie@spsnip.nl
Nationaal Congres Commissie: ncc@spsnip.nl
Promotie Commissie: promotiecommissie@spsnip.nl
Kascommissie: financieelcoordinator@spsnip.nl

Student in Sectie

Momenteel zijn er 19 studenten actief binnen de verschillende sectiebesturen van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Het NIP is verdeeld in 17 secties die elk een eigen werkveld binnen de psychologie representeren. Deze secties organiseren bijeenkomsten, delen kennis en zetten zich in voor de belangen van psychologen. Hierdoor krijgen de studenten in deze secties informatie te horen die je niet zomaar te horen krijgt binnen je studie.

Heb jij vragen over een bepaald werkveld binnen de psychologie of wil jij weten wat jij kunt doen om in dit werkveld te gaan werken? Vraag het aan een Student in Sectie!

Ben jij geïnteresseerd in een functie als Student in Sectie? Mail dan naar netwerkcoordinator@spsnip.nl

Interesse in onze evenementen?