NIP

Organen

Het Landelijk Bestuur is dagelijks bezig met de belangenbehartiging van (psychologie)studenten en het coördineren van de gehele studentensectie. De Studenten in Secties (SiS’ers) laten in verschillende secties van de psychologie de stem van de student horen. De landelijke Commissies en negen Stedelijke Besturen organiseren allerlei activiteiten op landelijk en regionaal niveau. De Stagebank Recruiters houden onze Stagebank up-to-date. Daarnaast vertegenwoordigt SPS-NIP op internationaal niveau de stem van de Nederlandse psychologiestudent als lid organisatie van de European Federation of Psychology Students Associations (EFPSA).

Stedelijk Besturen

In elke stad waar de universitaire bachelor psychologie wordt aangeboden in Nederland is een Stedelijk Bestuur van SPS-NIP gevestigd.

De Stedelijke Besturen organiseren elk collegejaar zes tot zeven uiteenlopende studie en carrière gerelateerde activiteiten op de universiteit. Deze activiteiten geven jouw een kijkje in de verschillende vakgebieden van de psychologie. Het gaat om o.a. carrière dagen zoals de Experience Your Future days, lezingen, workshops en netwerkactiviteiten. Er worden zowel Nederlandstalige als Engelstalige activiteiten georganiseerd. De activiteiten worden georganiseerd met het oog op voorbereiding op het werkveld.

Klik op jouw studentenstad voor de Instagrampagina van het desbetreffende Stedelijk Bestuur!

Commissies

Niet alleen Stedelijk Besturen organiseren beroeps verkennende activiteiten, ook de 3 commissies van SPS-NIP zetten zich in om studenten een stap verder te helpen in hun toekomst. Zo organiseert de Carrière Commissie diverse netwerk gerelateerde activiteiten, waarbij je in contact kunt komen met diverse bedrijven. De Psychologie Weekend Commissie organiseert een weekend naar een stad binnen Europa, waar je kennis maakt met de psychologie-wereld in dat land. De Nationaal Congres Commissie organiseert een van de grootste activiteiten van SPS-NIP, namelijk het jaarlijkse psychologie congres. Tijdens deze dag zijn er verschillende rondes met keuze uit lezingen van 30 verschillende psychologen uit diverse richtingen in de psychologie.

De commissies zijn ook op Instagram te vinden! Klik op de naam om op deze pagina te komen. 

 

De Promotie Commissie en de Kascommissie ondersteunen het Landelijk Bestuur van SPS-NIP.

Student in Sectie

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) is verdeeld in 17 secties die elk een eigen werkveld binnen de psychologie representeren. Momenteel zijn er ook leden van SPS-NIP actief binnen de verschillende sectiebesturen.  Deze secties organiseren bijeenkomsten, delen kennis en zetten zich in voor de belangen van psychologen. Hierdoor krijgen de studenten in deze secties informatie te horen die je niet zomaar te horen krijgt binnen je studie.

Heb jij vragen over een bepaald werkveld binnen de psychologie of wil jij weten wat jij kunt doen om in dit werkveld te gaan werken? Vraag het aan een Student in Sectie!

Ben jij geïnteresseerd in een functie als Student in Sectie? Mail dan naar netwerkcoordinator@spsnip.nl

Interesse in onze evenementen?