NIP

Home Studenten Diensten Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Ben jij op zoek naar relevante werkervaring die je kan opdoen naast je studie? Wil jij graag iets bijdragen aan de maatschappij en bied je mensen graag een helpende hand? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou!

Vrijwilligerswerk is voor psychologiestudenten vaak dé manier om werkervaring op te doen in het werkveld waarin zij later graag willen werken. Enerzijds laat vrijwilligerswerk zien dat je je inzet voor de maatschappij en anderzijds krijg jij de kans om praktische ervaring op te doen.

In Nederland zijn ontzettend veel vrijwilligerswerkorganisaties, maar welke organisaties zijn interessant voor psychologiestudenten? Bekijk hier de verschillende werkvelden!

Vrijwilliger worden bij De Kindertelefoon naast je studie

Heb je oprechte interesse in de wereld van kinderen en jongeren (8 tot 18 jaar) en vind je het belangrijk dat zij in vertrouwen over alles kunnen praten wat hen bezighoudt? Dan is vrijwilligerswerk bij De Kindertelefoon misschien wel iets voor jou! Al meer dan 40 jaar is De Kindertelefoon dé plek in Nederland waar kinderen (8-18 jaar) over alles kunnen praten: van pesten tot seksualiteit. Voordat je gesprekken voert via de telefoon en chat krijg je een uitgebreide training in gesprekstechnieken die ook nog eens goed staat op je cv. Ga naar www.kindertelefoon.nl/vrijwilliger voor meer info en meld je aan!

 

Maak eenzame ouderen in jouw buurt blij!

Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Oma’s Soep! Inmiddels zijn we in 10+ steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland drie soorten activiteiten. Ga naar www.omassoep.nl/help-mee/ voor meer info!

 

 

 

Heb je plaats voor een vrijwilliger?
Of weet je een leuk bedrijf waar psychologiestudenten vrijwilligerswerk kunnen doen? Neem dan contact op met de netwerkcoördinator via netwerkcoordinator@spsnip.nl.