NIP

Home Studenten De week van Netwerkcoördinator

De week van netwerkcoördinator

 

Afgelopen jaar heb ik mij mogen inzetten als netwerkcoördinator van het Landelijk Bestuur van SPS-NIP. Mijn takenpakket is breed en ik heb daarnaast veel dingen kunnen oppakken waar ik enthousiast van werd. Zo heb ik contact gehad met gemotiveerde psychologiestudenten van binnen en zelfs buiten Nederland, heb ik plaats mogen nemen tijdens overleggen met de secties van het NIP en was ik verantwoordelijk voor de Beroepscoaches en Stagebank. Ik kijk terug op een ontzettend leerzaam en vooral leuk jaar. Wil je weten hoe een week als netwerkcoördinator eruit ziet? Lees dan gauw verder!

Algemene functieomschrijving

Als netwerkcoördinator ben je verantwoordelijk voor het contact met de overige secties van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en coördineer je de Studenten in Secties (SiS’ers). Ook houdt je contact met de studenten die werkzaam zijn bij de Stagebank en ben je de contactpersoon voor de Beroepscoaches. Daarnaast denk je samen met de rest van het bestuur mee in het beleid en heb je ruimte om eigen projecten op te zetten.

Maandag

SPS-NIP de week van Sam Julia 3

Het begin van een nieuwe week! Na een rondje hardlopen en een warme douche zit ik om 09:00 uur klaar achter mijn laptop met een bakje sojayoghurt en wat fruit. Op mijn gemak lees ik de mailtjes die ik over het weekend heb ontvangen, en werk ik mijn Trellobord bij voor de stand-up om 10:00 uur. Tijdens de stand-up checken we eerst gezellig in en kletsen we over het weekend. Daarna geeft iedereen een update over de lopende projecten binnen het bestuur en waar ze zich komende week zoal mee bezig gaan houden. Zo zijn we allemaal op de hoogte en weten we waar we elkaar kunnen ondersteunen. Na de stand-up heb ik aansluitend een afspraak met de pr-functionaris om samen te kijken naar relevante themadagen die we de komende periode willen uitlichten op onze sociale media.

Tijdens het uurtje lunchpauze knuffel ik met mijn kat Vito en klets ik bij met mijn huisgenoten in de keuken. Nadat ik mijn glas weer heb gevuld met thee heb ik een meeting met de Stagebank. Samen met hen spar ik over mogelijke bedrijven, huidige stages en ontvangen mails. We bekijken ook de planning voor de komende twee weken en bespreken wat iedereen gaat doen. Als er geen vragen meer zijn sluit de voorzitter van de Stagebank de vergadering en spendeer ik de rest van de middag aan de beleidsmiddag voorbereiden voor de volgende dag. Om 16:45 komen we met het bestuur nog even samen in de Teams voor de dag afsluiting en kletsen we over de dag en onze avondplannen. Dan sluit ik om 17:00 uur mijn laptop en werktelefoon af en ga ik boodschappen doen voor het avondeten.

Dinsdag

Dinsdagochtend besteed ik mijn tijd aan mails, Whatsappjes en het schrijven van mijn updates voor de wekelijkse vergadering. Om 10:30 uur heb ik een momentje ingepland om met een Student in Sectie te bellen, die me vorige week had geappt dat ze even met me wilde sparren over haar takenpakket. Na een fijn belgesprek werk ik haar punten uit en zet ze op de mail. Dan is het tijd voor pauze en ga ik lekker lunchen buiten in het zonnetje.

SPS-NIP de week van Sam Julia 2

De middag staat in het teken van ons beleid. Elke maand hebben we een beleidsmiddag waar we grotere punten bespreken die we ook zelf kunnen aandragen. Deze maand bespreken we de verkregen input van de FSO’s (Functie Specifieke Overleggen) die we tijdens de ALI (Actieve Leden Instructie dag) hebben gevoerd. Verder werpen we een kritische blik op de actieve ledenbinding en hoe we dit kunnen verbeteren. Na deze intensieve middag ga ik samen met vrienden naar de sportschool om een uurtje te squashen. Vervolgens ga ik op tijd naar bed want morgen gaan we naar kantoor!

Woensdag

Om half 9 stap ik in de trein op weg naar Utrecht, waar het kantoor van het NIP zich bevindt. Tijdens mijn reis sla ik mijn laptop open en bereid me vast voor op de wekelijkse vergadering, door de updates van de anderen te lezen en nog wat mailtjes en projecten door te nemen. Eenmaal op kantoor aangekomen beginnen we om 10:00 uur aan de vergadering en kunnen we elkaar vragen stellen over onze updates. Ook prikken we een datum voor een weekend weg met het bestuur. Om iets over 12 sluit Mirthe de vergadering en begeven we ons naar de keuken, waar we gezamenlijk met andere NIP medewerkers lunchen.

In de middag werken we door op flexwerkplekken en neem ik twee uurtjes de tijd om een sollicitatie voor morgen voor te bereiden. Dan heb ik om 15:30 uur nog een meeting ingepland staan met de pr-functionaris om samen te werken aan de vernieuwde website. Nadat we alle aandachtspunten voor de website op een rijtje hebben kunnen zetten besluit ik alvast terug te lopen naar het station en in de trein mijn laatste taakjes af te maken.

 

Donderdag

Vandaag begin ik de dag met het Student naar Starteroverleg. Tijdens dit overleg bespreken de pr-functionaris en ik samen met een aantal medewerkers van het NIP hoe we de overstap van student naar starter aantrekkelijker kunnen maken en dit kunnen promoten. Omdat ik als netwerkcoördinator betrokken ben bij de Sectie Starters ben ik een onderdeel van dit overleg. Verder vind ik het ook heel interessant om de brug van student naar starter nader te inspecteren en hier mijn bijdrage aan te leveren om deze stap makkelijker en aantrekkelijker te maken. Een leuk project dus om op te pakken tijdens mijn bestuursjaar! Na het overleg ga ik nog wat artikeltjes en stages opzoeken die we in de nieuwsbrief van deze maand kunnen plaatsen.SPS-NIP de week van Sam Julia 5

Wanneer ik een kom soep en een broodje op heb, heb ik een sollicitatiegesprek voor de functie Student in Sectie. Ik neem het sollicitatieprotocol nog één keer door en neem deze daarna af met de huidige Student in Sectie. De kandidaat bel ik volgende week terug. Nadat ik nog wat laatste taakjes van deze week heb afgerond is het 15:00 uur en besluit ik mijn twee overwerkuurtjes van een meeting van gisteravond in te zetten. Ik ga dus lekker vroeg het weekend in, en maak een reservering om vanavond samen met mijn vriend gezellig uit eten te gaan en ergens te jeu de boulen!

Heb je toch nog vragen? Schroom niet om ze te stellen via solliciterenlb@spsnip.nl

Deze functie loopt van 1 juli 2023 tot 1 februari 2024. 

SPS-NIP is er voor álle psychologiestudenten. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons, ongeacht gender, etniciteit, religie, geaardheid en gezondheid.