NIP

De week van…

SPS-NIP de week van prf

Het afgelopen jaar heb ik* het genoegen gehad om me als pr-functionaris in het Landelijk Bestuur voor SPS-NIP in te zetten. Wat was deze tijd ongelofelijk waardevol! Gedurende het jaar heb ik niet alleen nieuwe vaardigheden opgedaan, maar ook veel over mijzelf geleerd. Zo heb ik me ontwikkeld op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Je leert daarnaast veel mensen kennen en je verbreedt je netwerk dan ook enorm. Ik heb het meeste plezier gehad in de creatieve aspecten: van het ontwerpen van promotiemateriaal tot het creatief nadenken over oplossingen voor probleemkwesties op beleidsniveau. Ik had van tevoren nooit gedacht dat de uitdagingen en kansen dit jaar mij zoveel zou brengen!  

Ben jij benieuwd hoe mijn week eruitziet? Lees dan vooral verder!

Maandag  

Maandagochtend begin ik mijn dag met het opstarten van mijn bestuurstelefoon en het beantwoorden van mailtjes en appjes. Op maandag wachten er vaak berichtjes die tijdens het weekend door onze actieve leden of externen zijn gestuurd. Elke maandag om 10 uur hebben we de stand-up, dit is een moment waar het bestuur aan elkaar vertelt waar ze zich de komende week op gaan focussen. Je presenteert dan je Trello-bord, dit is een soort online to-do lijst. Onwijs leuk om op deze manier van elkaars projecten op de hoogte te blijven!   

Na de stand-up heb ik een afspraak met Britt, de financieel coördinator, om een sponsorovereenkomst met een studievereniging te bespreken. We besluiten om verschillende goodies op te sturen zodat deze uitgedeeld kan worden tijdens het congres dat zij organiseren. Daarnaast nemen we nog eens de verschillende sponsorpaketten door die wij aanbieden, dit doe ik samen met Britt omdat deze pakketten voornamelijk uit promotiemogelijkheden bestaan. Als pr-functionaris ben je eindverantwoordelijk voor alle landelijke en regionale promotie, dus het is belangrijk om deze goed door te nemen.  

Na de lunch heb ik een Teamsafspraak met de pr-functionaris van een van de commissies over de promotie van hun aankomende evenement. Het is de eerste keer dat dit evenement georganiseerd wordt, dus brainstormen we samen over de promotie. In al onze organen zijn er bij elkaar ongeveer 20 pr-functionarissen die je begeleidt, waardoor je veel meekrijgt over wat er in de vereniging gebeurt!  

Ik eindig de dag met het ontwerpen van een post om de Stagebank te promoten. Dit is een hele nuttige dienst die we aanbieden, dus het is belangrijk dat onze leden hiervan op de hoogte zijn!  

Dinsdag  

Ik start de dag met het Student naar Starter overleg, samen met Sam. Dit is een overleg tussen de sectie Starters, SPS-NIP, en twee medewerkers van het NIP. Tijdens dit overleg denken we na over hoe we vanuit het NIP de overstap van student naar starter kunnen verbeteren en vergemakkelijken. Vanuit SPS-NIP zijn hier de pr-functionaris en de netwerkcoördinator bij aanwezig. Aansluitend heb ik een meeting met Mirthe, de voorzitter, over ledenwerving. Samen denken we na over creatieve wervingsmogelijkheden. Hier komen altijd leuke ideeën uit voort!  

Op dinsdag en donderdag lichten Sam, de netwerkcoördinator, en ik actualiteiten uit op onze sociale media. Vandaag is het mijn beurt, dus ik ga op zoek naar interessante ontwikkelingen binnen de psychologie die we met onze volgers kunnen delen. Ondertussen bereid ik de vergadering van woensdag voor. Ik lees de updates van mijn bestuursgenootjes en schrijf op welke updates ik wil geven over de promotie.  

Om 16.45 uur sluit ik de dag af met het bestuur in de Teams tijdens de dagelijkse dagafsluiting. Hier vertellen we elkaar hoe onze dag was en wat we die avond bijvoorbeeld gaan doen. Een onwijs leuke manier om de dag af te sluiten en even bij te praten! Ik vertel ze dat vriendinnen straks langskomen om gezellig samen te koken en eten. 

Woensdag  

Elke woensdag zijn we op kantoor in Utrecht. We komen bij elkaar in de vergaderruimte waar we van 10 tot 12 uur bestuursvergadering hebben. Hier geven we elkaar updates over de activiteiten, promotie, financiën, belangenbehartiging, etc. Ook bespreken we bijvoorbeeld binnengekomen e-mails en acquisitiemogelijkheden.  

Het einde van de werkdag gebruik ik om mijn mail te beantwoorden. Zo krijg ik veel promotiemateriaal van onze commissies en Stedelijke Besturen, die ik check op onze huisstijl. Ik vind het belangrijk dat SPS-NIP op éénzelfde manier naar buiten wordt gedragen door al onze verschillende organen, dus geef ik ze feedback op hun gemaakte posters.  

Dan is het alweer tijd voor de dagafsluit, maar dit keer op kantoor! Onder het genot van de zoveelste maïswafel of een wasabi cracker van Sam bespreken we onze plannen voor de avond en spelen we lekkere recepten door. 

Donderdag  

Ik gebruik deze ochtend om de beleidsmiddag voor te bereiden. Ik lees de agenda door en bedenk bijvoorbeeld hoe we Actieve Leden Dagen leuker en aantrekkelijker kunnen inrichten, of hoe we meer een oogje in het zeil kunnen houden bij organen die niet zo lekker lopen. 

Daarna heb ik een afspraak met de pr-functionaris van een commssie, die net in functie is getreden. Ik neem met haar de functiespecifieke taken door en laat zien hoe je een ontwerp maakt met Canva, het designprogramma dat alle pr-functionarissen gebruiken. Normaal doe je dit tijdens de Actieve Leden Instructiedag in september voor alle pr-functionarissen tegelijk, maar omdat deze pr later is begonnen doe ik het met haar nog even apart. Ik vind het contact met de actieve leden een van de leukste delen van mijn functie!  

In de middag plan ik een aantal posts in voor het einde van deze week en het begin van volgende week. Omdat je veel promotie moet coördineren organiseer ik dit in een content kalender, die gekoppeld is aan mijn eigen agenda. Door middel van het programma Hootsuite kan ik de posts alvast inplannen, zodat ik niet elke dag handmatig content op Facebook en LinkedIn hoef te posten.  Daarna heb ik een meeting met Bodine over de nieuwsbrief. We lezen de stukjes door en zetten alles over in Spotler. In dit programma houden we ons vooral bezig met de lay-out en hieruit wordt de nieuwsbrief uiteindelijk verzonden. Ik zet nog even de puntjes op de i in het ontwerp voor de infographic en dan is de nieuwsbrief klaar voor verzending! Het laatste uurtje van de dag besteed ik aan mijn laatste actiepuntjes, mailtjes en appjes die ik nog heb ontvangen. 

‘s Avonds woon ik een lezing bij die georganiseerd is door Stedelijk Bestuur Leiden. Ik hoef hier niet zoveel te doen, omdat de bestuursleden het meeste al voorebereid hebben. Ik ben de technische host van de Teams en zorg ervoor dat studenten thuis de live lezing ook kunnen volgen. 

Na deze lezing ben ik lekker vrij en ga ik nog langs bij mijn vriendinnen om het weekend in te luiden! 

 

Heb je toch nog vragen? Schroom niet om ze te stellen.

Contactgegevens Sam Julia van Ek:
LinkedIn
E: netwerkcoordinator@spsnip.nl
T: +31 6 26512384

*Op het moment van schrijven wordt de functie pr-functionaris vervuld door Sam Julia van Ek.

 

SPS-NIP is er voor álle psychologiestudenten. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons, ongeacht gender, etniciteit, religie, geaardheid en gezondheid.