NIP

De week van…

SPS-NIP de week van coco

Het afgelopen jaar heb ik* me ingezet voor SPS-NIP als commissiecoördinator van het Landelijk Bestuur. Ik heb actieve leden geholpen, hele gave activiteiten georganiseerd, genetwerkt, ben naar het EFPSA congres geweest maar heb bovenal heel veel nieuwe vaardigheden opgedaan, zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Hoe ik nu ben vergeleken met toen ik werd aangenomen is een verschil wat ik niet voor ogen had. Ik ben trots op mezelf en gun deze kans iedereen!

Ben jij benieuwd hoe mijn week eruitziet? Lees die hieronder!

Maandag:  

Ik begin mijn werkdagen met het lezen en verwerken van mijn mails. Nadat ik relevante mails verwerkt heb, open ik mijn Trello bord en voeg ik drie hoogtepunten voor de aankomende week toe. Trello is een online werkomgeving die wij gebruiken om taaklijsten te maken, uit te voeren en inzicht geeft in de taaklijsten van andere functionarissen. Daarnaast hebben we een algemene LB Trello pagina met alle LB brede projecten.  

Vervolgens starten we om 10 uur met de Standup. Dit is een vergadering waarin we de algemene LB Trello pagina bekijken en bespreken. Daarnaast krijgt iedereen de tijd om zijn of haar functiespecifieke Trello pagina te presenteren en highlights te delen. Vervolgens is er de ruimte voor vragen. Dit zorgt voor een fijne start van de week!  

Na de middagpauze heb ik gewerkt aan de voorbereiding van de Adviesraad. Dit is een SPS-NIP alumni bijeenkomst waarbij we met elkaar in gesprek gaan en brainstormen over interessante beleidspunten. Je bent hier als commissiecoördinator eindverantwoordelijke voor.  

Tot slot heb ik de dag afgesloten met een persoonlijk ontwikkelingsgesprek (POP-gesprek) met de voorzitter van het Trainersbureau. Het Trainersbureau is een nationale commissie die soft-skills trainingen geeft aan psychologiestudenten door heel Nederland. Tijdens dit POP-gesprek hebben de voorzitter en ik teruggeblikt op het actieve jaar door opgestelde doelen te evalueren, inzichten te delen en nieuwe doelen op te stellen. Erg interessant altijd!  

Dinsdag:  

Dinsdag begin ik de werkdag met het lezen van mails en whatsappjes. Daarna ben ik aan het werk gegaan met de commissie-updates voor de LB vergadering van woensdag. Deze baseer ik op de wekelijkse voorzitters telefoon meetings, de notulen van de commissievergaderingen en op het tussentijdse whatsapp verkeer in de groepsgesprekken van de commissies.   

Vervolgens heb ik, na de lunchpauze, drie vergaderingen bijgewoond. De eerste met de financieel coördinator van het Landelijk Bestuur, de tweede met de voorzitter van de Nationaal Congres Commissie (NCC) en de derde met de voorzitter van de Carrière Commissie.  

Na deze vergaderingen heb ik de relevante Adviesraad documenten naar de alumni verstuurd. Denk hierbij aan het programmaboekje en aan de groepsverdeling per discussiepunt. Daarna heb ik Adviesraad informatiemail naar het LB verstuurd. Dit zodat zij precies weten wat, tijdens de bijeenkomst, van ze verwacht wordt. Tot slot heb ik rond kwart voor vijf een dagafsluiting gehad met de rest van het LB. Dit is een moment waarbij we terugkoppelen op de afgelopen dag. 

Woensdag:  

Op woensdagen sta ik rond kwart over zeven op, doe ik mijn ochtendritueel en pak ik de trein naar Utrecht. Woensdag is namelijk kantoordag. Onderweg naar kantoor vind het fijn om alvast te beginnen met werken of een goed boek te lezen. Dit is afhankelijk van waar ik zin in heb.  

De kantoordag is, naar mijn idee, een heel leuk aspect van het bestuursjaar. Zo leer je de mensen achter het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) kennen, kan je veel vragen stellen en heb je de mogelijkheid om te netwerken. Daarbij kun je ook veel bonden met je bestuursgenootjes! 

Op kantoor aangekomen start om 10 uur de wekelijkse LB vergadering. Tijdens deze vergadering updaten we elkaar over de verschillende aspecten van de organisatie. Denk hierbij aan updates over Stedelijke Besturen, de SiS’ers (Studenten in Sectie), de stagebank recruiters, de belangenbehartiging, financiën, promotie en natuurlijk de commissie updates. Op deze manier heeft het hele bestuur de mogelijkheid om up to date te blijven.  

Na de vergadering lunchen we samen op kantoor en kletsen we gezellig bij.  

Dan verplaatsen we naar de flexwerkplekken. Het NIP kantoor is een open en fijne ruimte met veel werkruimte. Je kan er zowel in volledige stilte werken op de focuswerkplekken, als aan tafel met bij de werknemers van het NIP. De algehele werksfeer is erg prettig en het kantoor is licht, dat helpt met mijn concentratie. 

Afgelopen woensdag heb ik me in de middag vooral bezig gehouden met het doorlezen van het draaiboek voor het Forum (de eerste fysieke actieve ledendag in 2,5 jaar) en heb ik in de pauze een lekker stukje gewandeld. Het was zonnig weer.  

Tot slot heb ik in de avond met het LB begeleiding gegeven bij het Forum en hebben we de dag met een praatje en een drankje afgesloten. Was erg gezellig!  

Donderdag:  

Donderdagochtend ging mijn wekker om acht uur en heb ik mijn ochtendritueel uitgevoerd. Daarna ben ik om negen uur begonnen met mijn werkdag. Na het verwerken van de mails, heb ik met Sam vergaderd over de organisatie van het LB uitje. We hadden hiervoor ter voorbereiding beiden een lijstje met leuke potentiële locaties uitgewerkt. Tijdens de vergadering hebben we de knoop doorgehakt en gereserveerd.  

Daarna heb ik met de voorzitter van de Landelijke Excursie Commissie (LEC) vergaderd. De LEC is een nationale commissie die psychologie gerelateerde excursies organiseert voor psychologiestudenten door Nederland.  

Na beiden vergaderingen heb ik gelunched en een aantal  functiespecifieke taken uitgevoerd. Denk hierbij aan het herzien van het  algemene- en voorzitters specifieke overdrachtsdocument voor de NCC en aan het schrijven van items voor in de nieuwsbrief.  

Tot slot ben ik rond kwart voor vijf met de rest van het LB samengekomen voor de dagafsluiting. Dan luiden we samen het weekend in en ga ik samen eten en boulderen met een maatje van me. 

 

Heb je toch nog vragen? Schroom niet om ze te stellen.

Contactgegevens Britt Schoots:
LinkedIn
E: commissiecoordinator@spsnip.nl
T: +31 6 26512372

*Op het moment van schrijven wordt de functie commissiecoördinator vervuld door Britt Schoots en Bodine de Voigt

 

SPS-NIP is er voor álle psychologiestudenten. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons, ongeacht gender, etniciteit, religie, geaardheid en gezondheid.