NIP

Home Stagebank Stage en/of werkervaringsplek

Stage en/of werkervaringsplek

Stagiair(e) gezocht: onderzoek naar innovatieve eHealth-app om de invloed van de GrowIt! Sophia app op stemming en veerkracht bij jongeren te meten.

Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis

Afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie/-psychologie

Grow It! Sophia: onderzoek naar innovatieve eHealth-app voor identificatie en interventie van emotionele problemen bij jongeren met een chronisch somatische aandoening.

Achtergrond

In het Sophia Kinderziekenhuis worden jaarlijks vele honderden jongeren behandeld vanwege een chronisch
somatische aandoening. Jongeren met een chronisch somatische aandoening ervaren veel stress en onzekerheid. Een groot deel van hen (35-40%) heeft ernstige emotionele problemen zoals angst en depressie. Jongeren met een chronisch aandoening en bijkomend emotionele problemen hebben een slechtere kwaliteit van leven en volgen vaker de medische adviezen niet op. Ondanks het vaak voorkomen en nadelige gevolgen worden emotionele problemen vaak niet herkend en niet behandeld. Dit zorgt voor langdurig onopgemerkt leed en schaamte.

Het project

Het Grow It! Sophia project is een onderzoek onder jongeren tussen de 10 en 18 jaar die onder behandeling zijn in het Sophia Kinderziekenhuis, bijvoorbeeld voor een auto-immuun ziekte, congenitale hartaandoening, KNO-problemen, of inflammatoire darmziekte. De Grow It! app is ontwikkeld om emotionele problemen tijdig te identificeren en een interventie te bieden. Door middel van mini-vragenlijsten en challenges worden de jongeren aangezet om zich bewust te worden van hun emoties en om vaardigheden te ontwikkelen die helpen in stressvolle situaties. De komende tijd zal de app worden ingezet bij jongeren met een chronisch somatische aandoening.

Wat ga je doen?

Je ondersteunt bij het opzetten en uitvoeren van de studie. Je leidt de aanmeldingen en verdere deelname van participanten in goede banen. Ook onderhoud je online contact met de deelnemers en geef je advies bij een (psychologische) hulpvraag. Je bent verantwoordelijk voor het beheren van dataverzameling via de app en denkt kritisch mee over de opzet en inhoud van de Grow It! app bij jongeren met een chronische aandoening.

Meer informatie

Naast een hoop ervaring en de kans om veel te leren, kun je ook een thesis schrijven bij het Grow It! Sophia project. Een stage is zowel fulltime als parttime mogelijk. Startdatum is in overleg. Voor vragen kun je contact opnemen met Anne Snijders door te mailen naar a.snijders@erasmusmc.nl. Wil je direct solliciteren? Stuur dan een motivatiebrief en CV naar hetzelfde emailadres.