NIP

Home Stagebank Stagair(e) praktijkstandaarden

Stagair(e) praktijkstandaarden

Je houdt de praktijkstandaarden en kennisdossiers van het Kenniscentrum actueel. Deze bevatten kennis over belangrijke thema’s binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie voor professionals, ouders, jongeren, gemeenten en scholen. Zij beschikken zo over betrouwbare informatie die hen kan helpen bij bijvoorbeeld de keuze van de behandeling.

Je werkt veel samen met experts uit het werkveld, zoals hoogleraren, kinder- en jeugdpsychiaters of gedragswetenschappers. Ook denk je mee over de invulling van een kennisdossier over bijvoorbeeld genderdysforie (of een van de vele andere onderwerpen) en coördineert overleggen met experts. Daarnaast werk je samen met ervaringsdeskundigen die meedenken over de praktijkstandaarden en kennisdossiers.

Taken die bij deze stage horen zijn:

 • deskresearch: zoeken, analyseren en verwerken van informatie ten behoeve van kennisthema’s
 • voorbereiden en bijwonen van expertbijeenkomsten
 • onderhouden van het bestaande netwerk en opbouwen van nieuwe constructieve contacten
 • bijdragen aan de kerntaak van het Kenniscentrum: Beschikbaar maken relevante, actuele kennis, samenwerken met andere relevante organisaties en daarmee bijdragen aan kwalitatief hoogstaande hulp voor kinderen en jongeren met psychische klachten in Nederland.
 • meelopen en een bijdrage leveren aan projecten van het Kenniscentrum.

Let op: dit is geen praktijkstage en er is geen mogelijkheid om een diagnostiekaantekening te behalen.

Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over een universitair bachelordiploma in de (kinder- en jeugd)psychologie, orthopedagogiek, gezondheidswetenschappen of aanverwant vakgebied; kennis van en/of ervaring met de ontwikkeling van richtlijnen, praktijkstandaarden of protocollen is een pré.
 • Je beschikt over sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden; je bent in staat zelfstandig en doortastend te werken.
 • Je beschikt aantoonbaar over een goede schrijfvaardigheid; je Nederlands taalgebruik is foutloos en van hoog niveau.

Praktische informatie

 • De startdatum en de duur van de stage kan in overleg worden bepaald. Dit hangt gedeeltelijk af van de opleidingseisen van de universiteit, maar de duur bedraagt in ieder geval 6 maanden.
 • De stagiair(e) valt onder verantwoordelijkheid van de beleidsmedewerker.
 • De stagevergoeding is € 343 bruto per maand bij een fulltime stage (36 uur). In dit bedrag is de vergoeding voor onkosten inbegrepen, waaronder de vergoeding voor reiskosten voor woon-werkverkeer.

Over het Kenniscentrum

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie zet zich in voor de beste jeugdhulp aan kinderen en jongeren met ernstige psychische problemen. De experts van het Kenniscentrum zijn behandelaars, onderzoekers, ouders en kinderen. Samen bundelen en vertalen zij betrouwbare kennis over de kinder- en jeugdpsychiatrie en maken deze praktisch toepasbaar. Het Kenniscentrum is een landelijke netwerkorganisatie georganiseerd in een vereniging met leden.

Is deze stage iets voor jou?

Stuur je sollicitatie graag onder vermelding van ‘sollicitatie stagiair(e)’ naar info@kenniscentrum-kjp.nl. Als je een geschikte sollicitant bent, nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een gesprek.