NIP

Home Stagebank Onderzoeksstage – UP’S studie

Onderzoeksstage – UP’S studie

UP'S studie | LinkedIn

UP’S onderzoek (Erasmus MC Rotterdam) zoekt masterstudenten psychologie/geneeskunde/gezondheidswetenschappen voor scriptieplek/onderzoeksstage

(6 maanden; 24 uur per week)

Achtergrond: Het UP’S onderzoek is een groot onderzoek naar herstel bij mensen met een psychotische stoornis. We weten hier nog relatief weinig over. Wat we wel weten is dat schizofrenie een slechter beloop heeft dan andere psychotische stoornissen en dat mensen met psychotische stoornissen gemiddeld 20 tot 25 jaar korter leven. Om herstel beter in kaart te brengen volgen wij 400 deelnemers met een psychotische stoornis, gedurende 10 jaar. Wij zijn benieuwd hoe vier vormen van herstel (persoonlijk, symptomatisch, functioneel en maatschappelijk) met elkaar samenhangen. Daarnaast bekijken we verschillende biologische, psychologische en sociale parameters om te kijken hoe die de vier vormen van herstel beïnvloeden.

Jouw taken op het Erasmus MC: Wij geven masterstudenten de mogelijkheid om 6 maanden (afhankelijk van de eisen vanuit de universiteit) plaats te nemen binnen ons onderzoeksteam op het EMC en te assisteren bij ons onderzoeksproject. Je zal op verschillende plekken in Nederland (en telefonisch) interviews afnemen bij patiënten (data-verzameling), maar je helpt ons vanuit het EMC ook met data-checks, het gereed maken van diagnostische meetinstrumenten en andere uitvoerende taken. Ook jouw inhoudelijke input wordt gewaardeerd.

Wat bieden wij: een kijkje in de keuken van een groot cohortonderzoek. Je zal veel gesprekken hebben met een boeiende doelgroep waarbij je ervaring op kan doen met zowel patiëntcontact, als klinische verslaglegging en de wetenschappelijke cyclus van begin tot eind in detail te ervaren. De data die verzameld is door jou en je medestagiaires, kan je vervolgens gebruiken om je scriptie te schrijven onder begeleiding van ervaren onderzoekers.

Vereisten:

  • Relevante masteropleiding (bijv. geneeskunde, gezondheidswetenschappen, psychologie)
  • Vloeiend Nederlands, beheersing Engelse taal is een pré
  • Proactieve houding
  • Organisatorisch sterk
  • Sociaal vaardig
  • Gevoel voor verantwoordelijkheid
  • Flexibel
  • Teamplayer

Zoek jij een onderzoeksstage? Solliciteer dan bij ons met een motivatiebrief en je CV. Stuur deze naar ups.studie@erasmusmc.nl o.v.v. UPS_OZS_023. Informatie in deze vacature kan verouderd zijn en aan deze vacature zijn geen rechten ontleend. Actuele informatie rondom sollicitatie deadline en startdatum stage zie www.upsstudie.nl.

Beschikbare plekken: Erasmus MC (meerdere plekken)

Begeleiders UP’S Studie: drs. B. C. van Aken, drs. R. Rietveld, drs. G.J. van Vliet – de Zwart, drs. S.R.
van de Weerdhof en drs. I. van Woensel

Soort dienstverband: Stage/Scriptieplek