NIP

Home Stagebank Onderzoeksstage masterstage klinische psychologie – Centrum ’45

Onderzoeksstage masterstage klinische psychologie

ARQ Centrum ’45 is hèt landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Momenteel vindt er praktijkgericht effectiviteitsonderzoek plaats naar de nieuwe behandeling de Hoog Intensieve Trauma Therapie (HITT).

Inmiddels bestaat het HITT-programma 4 jaar. Begin 2018 werd het artikel over de pilot studie gepubliceerd. Het programma werd uitgebouwd naar 3 behandelplekken per week en krijgt steeds meer verwijzingen. Meer informatie over de HITT vind je hier.

Onderzoek werkzaamheden:  

Volledig meedraaien op het effectiviteitsonderzoek. Dit betekent het ordenen van bestaande data, zelfstandig metingen uitvoeren, data verzamelen, contact met patiënten, verwijzers en behandelaren onderhouden, met toestemming van patiënt bij behandelingen aanwezig zijn. Studenten zullen onder supervisie klinische interviews en intakes (leren) afnemen bij patiënten met een chronische posttraumatische stress stoornis en co-morbiditeit. Ook zullen ze de patiënt tijdens het programma zo goed als mogelijk volgen, data verzamelen en invoeren, en andere praktische werkzaamheden uitvoeren.

Klinische werkzaamheden:  

De stagia(i)r(e) kan bij goed functioneren doorstromen naar de klinische stage bij de poli van ARQ Centrum `45.

Wij zoeken:  

Zelfstandige en nauwkeurige studenten met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die grote affiniteit hebben met onderzoek in een klinische setting. Ervaring met de doelgroep of met patiëntencontact is een pré. Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste gezien het patiëntencontact, dossiervorming, en verslaglegging.

Handig om te weten:

  • De stage loopt van september 2023 t/m augustus 2024 (sollicitatieprocedure maart-mei 2023)
  • 6 maanden, 3-4 dagen per week
  • Kliniek GGZ instelling
  • Je kan tijdens thesis geen diagnostiek aantekening krijgen,  tijdens de klinische stage wel

ARQ Centrum’45, kliniek locatie Oegstgeest. Rijnzichtweg 35, 2342 AX, Oegstgeest. Begeleiding van Drs. Mayaris Zepeda Méndez, klinisch psycholoog.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je CV en motivatie naar zowel m.zepeda.mendez@centrum45.nl en en p.goorden@arq.org